Iskrena ispovest Kejt Midlton o majčinstvu: "Ako je meni okruženoj dadiljama teško, onda..."

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton govorila je o majčinstvu i priznala da nije imala previše samopouzdanja u svoje roditeljske sposobnosti.

Roditeljstvo | Super žena |
Podeli
foto: getty
foto: getty

Tridesetpetogodišnja Kejt je govorila o mentalnom stanju majki i priznala da majčinstvo može biti teško i za nekoga ko ima pomoć dadilja i kućnih pomoćnica.

“Za mene je majčinstvo velika nagrada i divno iskustvo. Ipak, u nekim trenucima je veliki izazov – čak i za mene koja imam podršku i pomoć koju mnoge majke nemaju. I dalje nema pravila, nema ispravnog i pogrešnog, jednostavno morate dati sve od sebe. Mnogim majkama, pa i meni to izaziva nedostatak samopouzdanja. Nažalost, nekim majkama je mnogo teže da se izbore sa svojim mentalim stanjem. Dve od 10 žena imaju promene u psihičkom stanju tokom trudnoće i u godinama nakon porođaja, pa radost menjaju mrakom i izolacijom.“

Kako kaže, osnovni uzrok svih problema su previsoka očekivanja koja sebi namećemo.

“Osećamo pritisak da budemo savršeni roditelji; pretvaramo se da je sve savršeno. Nije dobro pričati o majčinstvu samo kao o predivnoj stvari, moramo pričati i o onoj drugoj strani majčinstva. To što ste potražili pomoć nije znak slabosti. Ako bi neka od nas dobila temperaturu tokom trudnoće, potražila bi savet lekara. Isto važi i za mentalno zdravlje – našoj deci smo potrebni kako bismo se brinuli o njima i dobili pomoć koja nam je potrebna“, zaključila je.

Kejt Midlton u pantalonama kakve sebi možete da priuštite

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 14 sledeca idi na stranu