Četiri stvari koje morate imati kada beba dođe na svet

Svi roditelji nastoje da prirede veliku dobrodošlicu svojoj bebi, pa tako priprema za njen dolazak na svet traje mnogo pre nego što se to zaista dogodi. Sve je podređeno bebinoj sigurnosti i udobnosti, a većina roditelja voli da kupi nove stvari u kojima će njihova beba prva uživati. Rodina ponuda iz snova sadrži upravo ono što je potrebno roditeljima za dolazak bebe na svet.

Ponedeljak, 03.04.2017.

15:05

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

1. Kolica za bebu

*ALT

Da li ste znali da su posle hrane za bebe, kolica druga najneophodnija stvar na spisku za kupovinu?

Beba traži udobnost i sigurnost, a mama praktičnost kako bi mogla da stigne gde god poželi. Stoga je izbor kolica možda i najvažnija stvar koju roditelji moraju da odrade pre dolaska bebe.

Većina novih kolica je multipraktična, pa tako, na primer, "Chicco" kolica sadrže set 3u1 Trio Love u kojem se nalaze kolica za šetnju, a ujedno i auto-sedište, kao i nosiljka za izlazak iz porodilišta ili odlazak kod pedijatra.

Takođe, postoje i kišobran kolica koja su pravi "četvorotočkaš“ uz pomoć kojeg će mališan upoznati svet. Na vama je samo da izaberete ono što najviše odgovara vašim potrebama.

2. Sedište za automobil

*ALT

Sedišta za automobil više nisu stvar izbora, jer je prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja Republike Srbije obavezno njihovo korišćenje od prvog dana detetovog rođenja.

Uostalom, i vi kao roditelj ste mirni jedino tako znate da je vaše dete bezbedno. O tome su razmišljali i u kompaniji "Chicco" gde su auto-sedište Eletta Comfort u skladu sa regulativom ECE R44/04 konstruisali tako da pokriva dve grupe auto-sedišta. Namenjeno je grupi 0+ jer ima mogućnost da se postavi obrnuto od smera kretanja vozila, a po svojim karakteristikama ispunjava i uslove za grupu 1+ pa samim tim ima mogućnost da se postavi i u smeru kretanja vožnje.

Poseduje uložak za novorođenče koji se koristi dok dete ne dostigne šest kilograma i obezbeđuje da je dete uvek u ispravnom položaju. Mogu ga koristiti deca težine do 18 kilograma, odnosno do oko tri godine starosti.

3. Hranilica

*ALT

Kada beba navrši šest meseci ulazi u drugu fazu kada isprobava nemlečnu hranu, pa je kvalitetan izbor hranilice od velike važnosti.

Pri kupovini vodite računa da hranilica bude podesiva i da njen poslužavnik bude prilagodljiv. U trenucima kada se beba navikava na novu hranu i kada je ključno odigrati ulogu „strogog“ roditelja kako beba ne bi bila probirljiva, potrebna vam je jednostavna hranilica u kojoj će beba moći da se fokusira na hranu. Takva je i "Chicco" hranilica Polly namenjena deci uzrasta od šest meseci, pa sve do 15 kilograma težine. Ima 10 kilograma i što je najvažnije, ne zauzima mnogo prostora zbog čega je logičan izbor mnogih majki.

4. Ležaljka

*ALT

Nijednoj bebi nije zanimljivo da popodneva provodi u krevecu u kom inače spava.

Zato su tu ležaljke, možda omiljeno mesto vaše bebe za igru i spavanje. Inače, ležaljke su omiljene iz još jednog razloga – toliko su mekane da se beba oseća kao u maminom zagrljaju.

S druge strane, luk sa igračkama pomaže bebi da aktivno ispituje svet oko sebe, ispoljava svoja osećanja, ali i da pokaže težnju ka sedenju. U "Rodinoj" ponudi iz snova nalazi se i "Chicco" ležaljka Hoopla koja se lako sklapa i podešava u četiri položaja. Takođe, navlaka za ležaljku se skida zbog pranja, a zahvaljujući njenoj praktičnosti vaša beba će uvek imati svoje vreme za igranje.

Kako ostvariti i do 50 odsto popusta na Rodinu ponudu iz snova?

*ALT

U akciji može učestvovati cela vaša porodica! Neka se dolasku bebe zajedno sa vama raduju bake, deke, tetke i ostali članovi porodice tako što će nakon svake kupovine od minimum 3.000 dinara i obavezno provučene SuperKartice u "Roda" prodavnicama uzeti po jednu nalepnicu.

Osim što imate dovoljno vremena do 10. maja da ih skupite, “upošljavanje” čitave porodice omogućava roditeljima da lakše dođu do Rodine ponude iz snova. Kuponi se mogu iskoristiti do 31. maja, a za skupljenih pet nalepnica ostvarujete popust od 20 odsto, za 10 nalepnica popust 30 odsto, a na 15 čak 50 odsto na Chicco asortiman za bebe.

Više o Rodinoj ponudi iz snova možete saznati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare