Slike beba na Fejsbuku: Za ili protiv?

Čak 75 odsto novopečenih roditelja objavljuju slike bebe odmah nakon rođenja, oko 64 odsto njih objavljuje slike svaki dan, a tek šest odsto ne želi da eksponira decu na društvenim mrežama.

Subota, 26.08.2017.

18:00

Izvor: Super žena

Slike beba na Fejsbuku: Za ili protiv?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Oko 75 odsto roditelja već u prvih 60 minuta nakon rođenja deteta sliku bebe objavljuje na društvenim mrežama, pokazalo je istraživanje internet stranice "Porterista". Prema njemu, najpopularnije internet stranice za objavljivanje prvih fotografija bebe za 77 odsto roditelja su Fejsbuk i Instagram.

Oko 64 odsto od dve i po hiljade roditelja dece u uzrstu do pet godina priznaje kako više puta na dan stavljaju slike svojih mališana na društvene mreže, dok 21 odsto njih to čini nekoliko puta mesečno. Tek šest odsto današnjih roditelja nikad nisu niti ne nameravaju da stave slike svoje dece na Fejsbuk, jer ne žele da narušavaju privatnost svoje porodice.

Među top pet razloga postavljanja fotografija dece na internet roditelji navode pokazivanje bebe rodbini i prijateljima koji žive u inostranstvu, ali to vide i kao način izražavanja svoje ljubavi prema detetu kao i idealnu lokaciju za sakupljanje uspomena.

Da li i vi postavljate slike vaše dece na društvene mreže?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.