Priručnik za mame: Poznata srpska blogerka nastavlja da piše o roditeljstvu

Najčitanija srpska blogerka, autorka bestselera "Osmeh za svaki dan" Jelica Greganović sdaa je predstavila publici svoju novu knjigu. "Zovem se Mama 2" je zbirka neodoljivih priča o roditeljstvu i nastavak hit knjige "Zovem se mama" u kojoj autorka piše o svemu onome što svakodnevno proživljava svaka žena, majka, supruga.

Utorak, 03.10.2017.

11:02

Izvor: Super žena

Priručnik za mame: Poznata srpska blogerka nastavlja da piše o roditeljstvu

Podeli:

Kao svojevrsni humoristički roditeljski priručnik, ova knjiga izaziva iskren smeh, i duboku empatiju. Čitateljke se prepoznaju u Jeličinim pričama:

"Vrlo često mi se čini da ste negde instalirali skrivenu kameru kod nas, toliko se pronalazim u pričama - hvala na tome", piše jedna čitateljka.

A autorka dodaje:

"Ukoliko me vidite kako hodam i kucam poruke, preteći da nepažnjom srušim sve što mi je na putu, imajte razumevanja. Nisam ja manijak od telefona zavisan, ja sam – majka. Grupišem porodicu. Bežično", objašnjava autorka.

Knjigu je i ovaj put ilustracijama oplemenio Bob Živković koji je svakoj od ovih priča utkao duh svojim jedinstvenim pogledom na roditeljstvo.

O saradnji sa njim autorka kaže:

"Pišem onako kako Bob crta, i Bob crta onako kako ja pišem. Predložiću porodičnoj grupi da usvojimo Boba Živkovića. Jako nam fali. Da nam crta sve što rečima ne može da se iskaže".

*ALT

Knjiga "Zovem se Mama 2" je istovremeno i stručna i edukativna. Stručna jer bi vas svaki psiholog ili pedagog posavetovao da svoju decu stalno pratite, budete uz njih prisutni što više, sebi i njima dopuštate greške, rastete zajedno sa njima.

Edukativna jer iako među svojom decom i vi imate Malog Sina, Princezu i Prestolonaslednika, pitanje je da li znate zašto je važno da na dečije pitanje: "Postoji li Deda Mraz?" uvek treba da odgovorite potvrdno, šta da radite kada jedno vaše dete grize sto, a drugo pođe na Egzit, i šta biva sa vama kada oni porastu toliko da ih "gledate uzbrdo?".

"Sva ova iskustva čekaju i vas. Niste usamljeni. Čitajte ovu knjigu, kako bi naučili da se radujete svojoj deci i u njima uživate. A i osmeh koji ćete imati sve vreme čitanja – dragocen je poklon Jelice Greganović", opisuje knjigu Jelena Holcer, pedagog, pisac i direktor "Škole za roditelje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare