Neka vaša deca budu produktivna i tokom praznika

Nema škole, dodatnih obaveza, a slobodnog vremena napretek - zato svi volimo praznike. Iskoristite ga pametno uz porodično druženje i dečje aktivnosti koje će svi obožavati.

Utorak, 02.01.2018.

14:02

Izvor: B92

Neka vaša deca budu produktivna i tokom praznika
Foto: Thinkstock

Podeli:

Aktivnosti na otvorenom

Roditelji koji se uspešno bore protiv opsesije sa tehnološkim čudima imaju slično rešenje - vreme provedeno ispred ekrana u danu mora biti upola manje od onog koje njihovo dete provodi napolju. Šetnja prirodom, sankanje, klizanje ili skijanje, samo šetnja, igranje fudbala....sve dolazi u obzir.

Kreativne radionice

Raspitajte se o kreativnim radionicama u vašem mestu. U ovo doba sigurno ćete pronaći pregršt prigodnih likovnih, ekoloških ili plesnih radionicama.

Uvedite teglu za kazne

Nekada se čini kako je jedini način da prestanemo da radimo nešto što je zabranjeno je taj da nas neko "opali po džepu".

Uvedite za decu kasicu u koju će ubacivati novčiće kada prekrše dogovor oko korišćenja mobilnih telefona ili laptopa.

Sat za smeh

Uvedite obavezno sat vremena tokom praznika samo za smeh. Pričajte viceve, zanimljive dogodovštine, glupirajte se. Biće to dragoceno i lekovito vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare