Super žena i "Pčelica" poklanjaju knjige

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve zanimljive knjige "Na leđima slona" u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net i osvojićete zanimljiva izdanja.

Utorak, 10.04.2018.

11:49

Izvor: PR

Super žena i
Foto: Promo

Podeli:

Izdavačka kuća "Pčelica" inovativnim pristupom literaturi za decu, šireći obim književnih i književno-naučnih vrsta, pored onih klasičnih, u svom programu ima i netipične žanrove namenjene mališanima. U red takvih spada i knjiga "Na leđima slona – putopisne priče sa svih strana sveta", autorke Mile Satarčević.

Sa suprugom Petrom Mila Satrčević je obišla 147 zemalja i bila na svim kontinentima. Četrdesetogodišnje iskustvo i utisci sa tih putovanja bili su dragoceni materijal za ovu putopisnu knjigu. Miline priče, kratke, uzbudljive, ekspresivno ispripovedane u jednom dahu, emotivne i liče, a u isto vreme i edukativne, mališanima neće samo pružiti znanja o udaljenim zemljama, već će ih učiti kulturi putovanja i biti motivacija i inspiracija da i sami jednog dana postanu svetski putnici. Indija, Tajland, Kambodža, Vijetnam, Kina, Liban, Šri Lanka, Nepal, Karibi, Čile, Novi Zeland, Australija, Francuska, Tanzanija... – samo su neke od destinacija na koje će vas ova knjiga odvesti. Nesvakidašnje doživljaje, neobične susrete i nestvarne prizore ove knjige ilustrovao je, inspirisan Milinim rečima, Tihomir Čelanović i time deci pomogao da njihova mašta dobije oblik.

U uvodu napisanom kao Uputstvo za upotrebu ove knjige autorka kaže da pred spavanje treba pročitati najmanje tri, a najviše pet priča. Kada se ujutru čitalac-putnik probudi i svrbe ga tabani, autorka mu otkriva tajnu da je zaražen najlepšom zarazom na svetu – željom za putovanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare