Jedna slikovnica razbesnela roditelje, kako se vama čini priča o bebama?

Knjiga "Neverovatna istinita priča o tome kako nastaju bebe" Fione Katauskas podelila je javnost u Engleskoj. Prvo se slikovnica pojavila u prodaji u hipermarketima, a onda je sadržaj zbunio roditelje.

Ponedeljak, 23.04.2018.

14:16

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Knjiga je namenjena deci i polni odnos opisuje kao "slagalicu" u kojoj obe strane imaju "leptiriće, uzbuđenje i ljubav".

U domenu iskrenog opisivanja, publika, mahom roditelji, smatraju da su seksualni odnosi previše eksplicitno opisani.

Dok je nekima potpuno neprikladna, drugi kažu da se knjiga samo pridržava činjenica.

Knjiga počinje opisom seksa i nastanka beba, a pored teksta je crtež golog muškarca i žene koji leže zajedno i gledaju se u oči. Potom sledi detaljan opis koji dovodi do spajanja sperme i jajne ćelije.

Naglašava se i važnost predigre, a tu je i crtež penisa u vagini. Na svojoj internet-stranici oglasila se i autorka knjige posle niza ozbiljnih prozivki.

"Pokazalo se da se mnogi moji prijatelji muče s istim brigama kad traže dobru knjigu koja će njihovoj deci da pojasne seks. Zato sam odlučila da je napišem", poručila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare