Poruka ove mame postala viralni hit: "Ovo je tamna strana roditeljstva"

Amerikanka Sara Van Sikl je rešila da skrene pažnju svima da roditeljstvo nije bajka, već često težak zadatak koji zahteva mnogo stresa i odricanja.

Četvrtak, 26.04.2018.

13:59

Izvor: Super žena

Poruka ove mame postala viralni hit:
Foto: Facebook video Printscreen / Sarah Van Sickle

Podeli:

Odlučna da ukase kako zaista izgleda roditeljski posao, Sara je snimila mideo-snimak u kome je objasnila da podizanje malog deteta nije lak zadatak.

U videu koji se proširio društvenim mrežama, Sara objašnjava zašto nijedna majka ne treba da se pretvara da je sve uvek savršeno kada, kako kaže, "dete vrišti zadnjih 40 minuta" ili "ima modrice na glavi"

"Dosta mi je toga da ljudi pokazuju samo savršenu stranu roditeljstva na društvenim mrežama i danas je bio jedan od mojih najgorih dana od kada sam mama. Mentalno i emocionalno sam isceđena. Osećam se kao neuspešna mama. Osećam se zbunjeno i potpuno neupućeno zašto moje dete ima najgore ispade besa na svetu i to bez razloga. Osećam se krivom jer vičem na njega i još gore jer se želim zavući u rupu i ne izlaziti iz nje", započela je svoju ispovest mlada mama.

Ona smatra da su iskrena komunikacija i razgovori sa drugim mamama veoma bitni i značajni, u odnosu na savršene objave koje možemo da vidimo na brojnim društvenim mrežama.

"Ovo je realan život. Ovo je tamna strana roditeljstva o kojoj vam ne govore u knjigama. Mi i naša deca nismo savršeni. Slomićemo se. Plakati. Bićemo frustirani. Izgubićemo živce. Treba nam pomoć. Na kraju dana, radimo najbolje što znamo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.