Super žena i "Pčelica" poklanjaju knjige

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve knjige u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net i osvojićete zanimljiva izdanja.

Ponedeljak, 02.07.2018.

12:21

Izvor: B92

Super žena i
Foto: Promo

Podeli:

Iz saradnje Izdavačke kuće Pčelica i Miloša Petkovića, jednog od najproduktivnijih pisaca mlađe generacije na prostoru bivše Jugoslavije, dolazi nam tetralogija "Patuljci i vile", koja u duhu najbolje epske fantastike za decu i mlade, sa elementima slovenske i srpske mitologije i neizostavnim optimizmom u odnosu dobra i zla, slavi prijateljstvo, hrabrost i mudrost.

Četiri dela ovog serijala, hronološki prateći promene u prirodi, donose četiri avanture imenovane po godišnjim dobima - "Proleće", "Leto", "Jesen" i "Zima". Do sada smo imali priliku da se upoznamo sa prolećnim avaturama glavnih junaka ovog serijala, vilom Gajom Brezanom i patuljkom Barbutom Riđobradim, a odnedavno možemo uživati i u nastavku - romanu "Leto".

Iako se stiče utisak da je Petković romanom "Proleće", koji je za kratko vreme privukao pažnju ljubitelja epske fantastike, ispričao završenu i celovitu priču, "Leto" nam, zapravo, donosi njen nastavak, jer - zlo ne spava, a heroji su uvek spremni da se protiv njega bore.

Nakon uspešne akcije spasavanja proleća, vila Gaja Brezana i patuljak Barbut Riđobradi su rešili da se povuku i odmore na idiličnom mestu koje bi bilo napravljeno po njihovoj zamisli. Uz nesebičnu pomoć šumskih životinja nastaje Javorovo - kompleks kućica na drvetu, magično osvetljen svetiljkama svitaca i sa prelepom verandom za uživanje u letnjim noćima.

Taman kad su mislili da im slede dani predaha - u šumi izbija požar koji preti da uništi Vilin-šumu, Đavolju varoš i šumu drevnih Hrastobrada. Čitav jedan magični i prastari svet bio je u opasnosti, zato za male heroje nema odmora - oni se upuštaju u neizvesnu potragu za rešenjem problema, tokom koje se razmotava klupko čije niti povezuju Lutajući bazar sa Istoka, jaja vatrenih salamandera, vešticu Moru, Usnuli čardak, ali i malog daždevnjaka Kaleida, koji doživljava neverovatnu transformaciju i postaje glavni spasilac prirode i leta.

Veštom naracijom, sposobnom da zainteresuje čitaoca držeći ga u večitoj neizvesnosti i napetosti, Petković romanom "Leto" najavljuje nove avanture svojih junaka, jer se u dubine mračnih stoletnih šuma zlo samo prividno povuklo, čekajući da prođe euforija pobede junaka svetlosti. O čemu je reč - Miloš Petković nam otkriva svojim sledećim romanom "Jesen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare