Super žena i "Pčelica" poklanjaju knjige

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve zanimljive knjige u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net i osvojićete zanimljiva izdanja.

Ponedeljak, 16.07.2018.

10:12

Izvor: B92

Super žena i
Foto: Promo

Podeli:

Izdavačka kuća "Pčelica" je objavila i četvrtu slikovnicu popularnog serijala o labradorima Arčiju i Dori – "Arči i Dora u ratu s mačkama".

Čitaocima je poznato da je Izdavačka kuća PČELICA veliki prijatelj životinja, da u svom programu ima čitave serijale edukativnih i zabavnih knjiga o domaćim i divljim životinjama, ali i da su labradori Arči i Dora omiljeni članovi Pčeličinog kolektiva.

Iz želje da deca razvijaju pravilan odnos prema životinjama, Pčelica je pre dve godine započela objavljivanje serijala ilustrovanih priča o Arčiju i Dori, koje se razlikuju od sličnih slikovnica o ljubimcima, jer su glavni junaci istiniti likovi, koji su za kratko vreme postali veoma popularni kod malih čitalaca. Autor Goran Marković i ilustrator Aleksa Jovanović su se potrudili da deca putem glavnih junaka priče razvijaju empatiju prema ljubimcima, da humano postupaju sa napuštenim psima i da se uče pravilnom ophođenju prema životinjama.

U četvrtoj priči "Arči i Dora u ratu s mačkama", koja je objavljena upravo na Arčijev i Dorin rođendan (zanimljivost je da su dva labradora rođena istog dana) autori se bave problemom sukoba, ali putem likova mački koje su često u neprijateljstvu sa psima. Ova problemska slikovnica decu uči da se sukobima ne rešavaju problemi, već razumevanjem i tolerancijom.

Prethodne tri slikovnice serijala o Arčiju i Dori takođe pred male čitaoce postavljaju probleme i uče ih kako bi trebalo da budu rešeni na human, odgovoran i razuman način. Tako na primer, prva knjiga serijala "Arči i Dora postaju prijatelji" za temu ima prihvatanje drugačijih i borbu protiv predrasuda, druga knjiga "Arči i Dora spasavaju napuštenog psa" pokazuje humani aspekt udomljavanja, a treća knjiga "Arči i Dora u zimskoj avanturi" se bavi problemom životne ugroženosti zbog lakovernog ponašanja i nekritičkog poverenja u nepoznate osobe.

Kolektiv Pčelice je svečano obeležio Arčijev šesti i Dorin četvrti rođendan uz predstavljanje nove slikovnice "Arči i Dora u ratu s mačkama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare