Super žena i "Pčelica" poklanjaju knjigu "Slave- običaji i tradicija"

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve knjige u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net i osvojićete ovo zanimljivo izdanje.

Sreda, 05.12.2018.

11:16

Izvor: B92

Super žena i

Podeli:

Izdavačka kuća Pčelica je, u okviru edicije „Izvornik srpske duhovnostiˮ, objavila knjigu „Slave – običaji i tradicijaˮ, koja predstavlja dragocen priručnik o istorijatu proslavljanja slava, o slavskim običajima i smislu i značenju proslavljanja slave u okviru pravoslavne duhovnosti i tradicije.

Često smo u nedoumici kada su u pitanju određeni slavski običaji – da li nešto treba činiti ili ne, na koji način i zašto. Knjiga „Slave – običaji i tradicijaˮ osmišljena je i realizovana upravo na način koji treba da ukloni naše nedoumice i razjasni nam određene slavske običaje. Autor ove knjige je veroučitelj Đorđe Čolović, koji se pored pedagoškog bavi i naučnim radom u oblasti teologije, pa je ova knjiga proizvod spoja te dve oblasti. Način na koji Čolović govori o apstraktnim segmentima religije je slikovit, prihvatljiv i razumljiv najmlađima i manje upućenima.

Tome doprinose i realistične ilustracije koje na očigledan način prikazuju najbitnije elemente slavskih običaja – slavski kolač, žito, sveća, lomljenje kolača, slavska trpeza. Pored teorijskih znanja, ova knjiga nudi vrlo korisne praktične informacije koje se direktno primenjuju u slavskim običajima. Npr. uz pomoć ove knjige naučićete kako se pravi slavski kolač, dobićete recept za žito, konkretne savete o primanju gostiju, ophođenju prema gostima, ali i savete o ponašanju u ulozi gosta na tuđoj slavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare