Počinje Glumijada- velika zabava za klince u Dečjem kulturnom centru

Na radost svih onih tinejdžera i mališana koji žele da uče, ali i da se zabave uz pozorište, glumu, film i video produkciju, krajem marta (29 - 31. mart), počinje Četvrti festival dečje dramske igre – Glumijada u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Utorak, 26.03.2019.

11:36

Izvor: B92

Počinje Glumijada- velika zabava za klince u Dečjem kulturnom centru

Podeli:

Kroz predavanja, radionice i pozorišne predstave, svi zainteresovani će imati priliku da besplatno stiču nova znanja i osnovne veštine vezane za režiju, glumu, književnost i kreativno stvaranje.

Manifestaciju će otvoriti poznati mladi glumac Luka Grbić, dok će radionice, između ostalih, voditi pisac za decu Ljubivoje Ršumović; televizijski urednik i novinar, Aleksandar Timofejev; režiser Miroslav Stamatov, NTC predavači Vuk Rajović i Jana Mančić, poznati mladi glumci Vanja Nenadić i Mateja Popović, kao i mnogi drugi.

“Glavna tema ovogodišnjeg festival je pozorište improvizacije. To je ujedno završna manifestacija projekta YOUNG THEATRE, Kreativne Evrope, čiji je cilj promovisanje pozorišnog izraza među mladima, kao i izazivanje interesovanja kroz improvizaciju i interakciju publike i glumaca”, izjavila je Tijana Kesić, direktor festivala.

Glumijada je festival revijalnog karaktera na kome se predstavljaju škole glume za decu od 5 do 19 godina iz Srbije i regiona. Izuzetno značajan deo manifestacije su radionice koje vode naši i strani stručnjaci iz sveta pozorišta, književnosti, televizije i filma. Svojim programom, festival je usmeren na razvijanje kreativnog razmišljanja i veština komunikacije kod dece i mladih, kao i pobuđivanje interesovanja za pozorište i književnost kod svih uzrasta, zbog čega je ulaz na sve predstave i radionice tokom 3 dana trajanja festivala besplatan.

*ALT

Organizatori festivala su škole glume “Umetnička radionica Kesić”, udruženje građana "Moja scena" i Dečji kulturni centar Beograda i sajt Najboljamamanasvetu. Festival je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare