Ovako živi glumica koja je posle pet vantelesnih ćerku rodila u 52. godini VIDEO

Glumica Ljiljana Jakšić rodila je ćerku u 52. godini, posle četiri neuspešna pokušaja vantelesne oplodnje i smatra da za ulogu majke godine nisu najbitnije.

Subota, 04.05.2019.

15:45

Izvor: B92

Ovako živi glumica koja je posle pet vantelesnih ćerku rodila u 52. godini VIDEO
Foto: Printscreen / TV Prva

Podeli:

Kaže da je najbitnija želja, volja, ljubav i fizičko i psihičko stanje organizma.

Ona je ispričala da je proces vantelesne oplodnje započela sa 46 i po godina i da je najmanje verovala u uspeh baš prilikom petog pokušaja, koji joj je doneo devojčicu Dariju.

Ljiljana Jakšić je naglasila da nije imala strah od godina, već da ju je stanje duha i fizičko stanje pokretalo da pokuša više vantelesnih oplodnji.

Posle neuspelih pokušaja, htela je što pre ponovo, ali lekar je ponekad odlagao postupak i na deset meseci.

"Fizički mi ništa nije bilo teško, ni svakodnevne injekcije. Radila sam sve vreme. Umela sam da pre nastupa na Skadarliji skoknem po dozu injekcija, pa odem da radim… Prođe čitav ciklus i kad ne bude uspešan pokušaj… Posle pada treba ustati i živeti sa tim dalje i odlučiti se na ponovni pokušaj. Napred te tera ogromna želja, ljubav. Idemo dalje dok lekar govori da može, njemu se veruje. Zato sam i odlučila", ispričala je svoje iskustvo glumica za emisiju "Na prvom mestu" TV Prve.

"Prvi pokušaj je bio 2008. godine. Prva četiri puta sam se jako nadala, mnogo više nego peti. Posle četvrtog sam shvatila da treba da počnem da razmišljam da ću možda živeti bez dece, da ću morati to da prihvatim. Tu sam malo popustila tenziju i prepustila da priroda odluči da li će se to desiti. I mislim da je to bilo odlučujuće", rekla je glumica.

Na konstataciju da Francuskinje rađaju posle 40. da bi se podmladile, Ljiljana je rekla da se i ona podmladila, da se pojavila neverovatna životna radost kada je došlo nešto malo i divno u njene ruke, da joj duša peva, kao i čitav organizam.

"U kasnijim godinama budete svesni da ste došli do najvećeg bogatstva u životu i u ime toga možete da uradite sve što je potrebno da bi funkcionisali i vi i dete", kazala je glumica i dodala da joj se često obraćaju žene koje imaju slične probleme kao što je ona imala i da ih ona ohrabruje da se ostvare kao majke.

U video-materijalu pogledajte njenu preslatku petogodišnju ćerkicu Dariju koja je, kako se čini, nasledila glumački talenat od mame i već uživa u kazivanju stihova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.