"Sramota, ona je dete!": Roditelji napali Džesiku Simpson zato što je ćerki ofarbala kosu FOTO

Pevačica Džesika Simpson našla se na meti kritika mnogih roditelja jer je dozvolila svojoj sedam godina staroj ćerki da ofarba kosu.

Petak, 02.08.2019.

11:07

Izvor: Super žena

Foto: Gettyimages/Brian Ach

Podeli:

Pevačica je na Instagramu objavila fotografiju svoje mezimice i onda su krenuli komentari. Njena ćerka Maksvel odlučila je da ofarba kosu, a mama je objavila njene fotografije iz salona. 7 godina stara devojčica poželela je da ima boju kose inspirisanu Diznijevim crtaćima koje ona obožava.

„Zar nije ona previše mala da bi farbala kosu?“, napisao je jedan od korisnika.

„Tako je mala... Sramota!“, bio je samo jedan od komentara.

„Zašto počinjete da joj uništavate kosu kada je još mala?“, postavio je pitanje neko od pratilaca.

Iako je veliki broj ljudi uputio kritike na račun majke, možda u i u pravu. Džesika nije rekla o kakvoj se farbi zaista radi, ali niko od lekara i dermatologa ne preporučuje roditeljima da se pridržavaju ove prakse, piše Womensheatlhmag.

„Ja stvarno mislim da nije bezbedno farbati ili izbeljivati kosu deci sve do puberteta, a idealno bi bilo da se to ne radi sve do 16. godine“, izjavio je dermatolog i hirurg doktor Sedžal Šah.

Ipak, i pored negativnih bilo je i pozitivnih komentara koji su pozdravljali novi bajkoviti izgled male Maksvel. Oni koji podržavaju dečiju maštu i bojenje kose ipak preporučuju da se to radi bojama koje ne štete kosu i brzo se ispiraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.