Pčeličine pravopisne vežbanke

Izdavačka kuća Pčelica posebnu pažnju u izdavačkom programu posvećuje izdanjima za učenike mlađih razreda osnovne škole i prepoznatljiva je po čuvenim radnim sveskama Pčelicama, ali i drugim dodatnim nastavnim materijalima za uvežbavanje i proveru školskog gradiva.

Utorak, 06.08.2019.

14:47

Izvor: Super žena

Pčeličine pravopisne vežbanke
Foto: Promo

Podeli:

Nastavnim planom i programom učenici se upoznaju sa pravopisnim pravilima već od polaska u školu, najčešće ih uče napamet, ali ih nedovoljno primenjuju tokom pisanja. Neophodno je da ih uvežbavaju i usvajaju tako da im pravopisna pravila postanu utemeljena, kao i da svojim pisanim rečima stvore naviku poštovanja, tačnosti i lepote jezika, a ovakva vrsta radnih materijala im može pomoći u tome.

Učenje pravopisnih normi je stalni zadatak u procesu obrazovanja dece i nije vezan za godine ili razrede. Zato su ove radne sveske bez oznaka razreda, ali je naglašeno da su za mlađe učenike i prate program od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Serijal "Pravopisnih vežbanki" čine četiri radne sveske: "Veliko slovo", "Upravni govor", "Rečce LI i NE" i "Rečenični znaci".

Učenici ove radne sveske mogu koristiti za učenje, uvežbavanje ili obnavljanje sadržaja iz pravopisa. "Pravopisne vežbanke" mogu biti koristan priručnik roditeljima i učiteljima da prate put i napredak dece u usvajanju osnovnih pravopisnih normi predviđenih u njihovom uzrastu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare