Kako žene podnose promene u trudnoći? "Važna je podrška partnera" VIDEO

Trudnoća je period koji nosi mnogobrojne promene u životu žene, što fizičke, što psihičke. Na fizičke promene se žena navikne, ali šta je sa onim psihičkim?

Utorak, 05.11.2019.

19:50

Izvor: Super žena

Kako žene podnose promene u trudnoći?
Foto: depositphoto/Milkos

Podeli:

Koje dileme muče žene i koliko je važno razumevanje najbližih i podrška partnera, u emisji "150 minuta" na Prvoj televiziji, odgovor su dale lajfkouč Anja Tomić i vlogerka Marija Lakić.

Anja je već mama jednog dečaka, ali i trudnica koja uživa u drugoj trudnoći. Kaže da joj trudnoća ne pada teško, ali da se brzo zamara.

"Imam dosta vremena da kreativno radim, ali i šetam, uživam. Brže se zamaram, to mi možda teže pada, ali sve ostalo što se vezuje za trudnoću, emotivne promene, stres i nervozu prevazilazim uz određene tehnike", rekla je Anja.

Podnošenje drugog stanja je individualna stvar, zavisi od žene, ali su promene neminovne, kaže Marija.

"Promene su u vidu raspoloženja. Malo smo nervoznije, sve nam nekad smeta, tražimo veću pažnju", naglasila je Marija.

Žena u trudnoći mora da se navikne na promene, ali i da kaže sebi da je lepa, i da je trudnoća njeno vreme.

"Žena mora da radi na svom samopouzdanju u drugom stanju bez obzira na očigledne promene, ali je u tome svakako važna i podrška partnera", rekla je Marija.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare