Avanture u šumskoj školi

Najnovije Pčeličino izdanje za mlađe osnovce „Avanture u šumskoj školi”, dolazi nam iz pera Bojana Ljubenovića, a za sjajne ilustracije pobrinula se Marina Veselinović.

Roditeljstvo |
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Već na prvi pogled pomislili bismo da baš ovako treba da izgleda jedna knjiga za decu, dopadljive ilustracije, krupan font, zanimljiv format. Oni koji budu pročitali ovu knjigu će se u to i uveriti.

Jedno toplo prolećno jutro na stoletnom stablu i propust malenog zekana da pozdravi starije komšije sa „dobro jutro”, kao i jedna nemarna veveričica, koja je za sobom ostavila ostatke od doručka, navešće šumske starine, sovu, orla i gavrana, da osnuju šumsku školu.

U šumsku školu na Hrastovoj planini svi su dobrodošli. Ova neobična škola, sa još neobičnijim učenicima naučiće nas šta su požrtvovanost, sreća, sloga, drugarstvo, a najvažnije od svega kako da postanemo bolje osobe.

Odlomak iz ove knjige, zapravo „Priča o sreći” nalazi se i u Pčeličinoj lektiri za drugi razred osnovne škole. Domaća lektira ponovo je deo nastavnog plana i programa, a izbor iz kratkih priča savremenih pisaca predviđen je za drugi razred.

U Pčeličinom kompletu lektire za drugi razred osnovne škole, u izboru „Priče iz ormana”, pored kratkih priča 15 ostalih savremenih autora, našla se i „Priča o sreći” Bojana Ljubenovića. Zasluženo.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 13 sledeca idi na stranu