Dolazak bebe ne mora da bude rešenje problema u vezi, već može da stvori nove?

Planiranje deteta da biste spasili brak nije nepošteno samo prema detetu koje ćete dobiti, nego je i siguran recept za razvod braka ili raskid veze. Na vezi treba raditi, a za rešavanje problema potrebno je vreme i trud.

Četvrtak, 28.11.2019.

12:15

Izvor: Super žena

Dolazak bebe ne mora da bude rešenje problema u vezi, već može da stvori nove?
Foto: Depositphotos/HayDmitriy

Podeli:

Dolazak deteta podrazumeva više obaveza, posla i stresa koji neće popraviti probleme u vezi, već će ih samo intenzivirati. Ako vaši prioriteti nisu isti, dolazak deteta samo može da pogorša stvari.

Ako par nije funkcionisao kao tim, teško će tako funkcionisati samo zbog deteta. Ako je jedan partner planirao dete, a drugi dete ne vidi kao prioritet, ta veza je osuđena na propast. Problemi se rešavaju komunikacijom. Kada dete dođe na svet, partneri imaju sve manje vremena jedno za drugo. Beba ne samo da oduzima puno vremena, već je i uvek prisutna, piše klix.ba. Novi roditelji imaće manje vremena za razgovor pa će se problemi koji nisu rešeni samo intenzivirati.

*ALT

Problemi će nastati i kod količine posvećenosti detetu. Briga o detetu mora da bude ravnomerno raspoređena inače će jedan od roditelja osećati da se previše brine što će dovesti do još većih problema u vezi.

Neosporno je da ćete imati nesuglasice i o negovanju i odgoju dece. Možda jedan roditelj ne želi da mu dete gleda TV, dok drugi misli da je to dobro za njega. Bilo kako bilo, istraživanja potvrđuju da neslaganje u vezi sa ispravnim odgojem deteta stvara dodatne probleme u vezi.

Osim svih ovih problema, otac može da postane ljubomoran na dete. Iako se veza između majke i deteta pojavljuje, u većini slučajeva, odmah nakon rođenja, za povezanost oca i deteta treba vremena. U međuvremenu, muškarci mogu postati ljubomorni što se njihova supruga brine samo o detetu. Naučnici smatraju da ovo može da stvori napetost u vezi.

*ALT

Podivljali hormoni u trudnoći takođe mogu da stvore probleme u vezi. Žena u drugom stanju se oseća duboko ranjivom, nova mama počinje da se plaši da će partner napustiti nju i dete, što samo dodatno pogoršava stanje u vezi. Osim toga ukoliko dobijete bebu u vezi koja je toksična, teško ćete se odlučiti na razvod. Čak i kada se veza okonča, a kada postoji dete, uvek ćete morati da ostanete u kontaktu sa ocem deteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare