Ptica na vetar - roman Vesne Aleksić u izdanju čačanske Pčelice

Vesna Aleksić je trenutno jedan od najpopularnijih i najnagrađivanijih autora srpske književnosti za decu.

Roditeljstvo | Super žena |
Podeli

Dvoje najbržih čitalaca koji na mail lifestyle@b92.net pošalju svoje podatke (ime, prezime, broj telefona i adresu) osvojiće po knjigu "Ptica na vetar".

Dugogodišnjim predanim radom, profesionalnim pedagoškim usmerenjem i neverovatnim talentom da uoči detalje svakodnevnog života i da ih u poetičnom obliku prenese u svoja dela – Vesna Aleksić je stvorila stabilnu i prepoznatljivu poetiku.

U novom romanu Vesne Aleksić Ptica na vetar, koji je objavila Pčelica, svi motivi i tematsko-motivski spojevi imaju potencijal za veliku priču, priču koja će da „uzburka javnostˮ, pokrene polemike, probudi duhove… Međutim, Vesna Aleksić nije pisac skandaloznih vesti visokih tiraža, ona je pisac prefinjene liričnosti, ona je poznavalac dečje duše. Roman je istinita priča o vršnjačkom nasilju, iracionalnim strahovima i snazi dečje volje.

Za dizajn i grafičko opremanje romana “Ptica na vetar” dizajner čačanske izdavačke kuće “Pčelica”, Miloš Vuk Aleksić, i ilustrator Kosta Milovanović, dobili su nagradu “Isailo A.Petrović”, koju u okviru tradicionalne godišnje izložbe “Štampana reč” dodeljuje gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis” iz Čačka.

Više o ovoj knjizi, pogledajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 10 sledeca idi na stranu