Zaštitite decu od trovanja tako što ćete da ih "zaštitite" od najboljih prijatelja

Ukoliko kao roditelj obratite pažnju na detetovog "najboljeg drugara" i pobrinete se valjano za njega, ne morate da brinete.

Roditeljstvo | Super žena |
Podeli
Foto: depositphoto/EdZbarzhyvetsky
Foto: depositphoto/EdZbarzhyvetsky

Stručnjaci savetuju da redovno perete igračke, pogotovo posle detetove bolesti jer se na taj način sprečava širenje zaraze i među ostalim članovima porodice.

Za mališane su plišane igračke drugari, podrška i uteha, ali mogu da budu opasne za njihovo zdravlje. Istraživanje kompanije za proizvodnju sredstava za higijenu "Detol" upozorava da je čak 80 odsto plišanih meda puno bakterija koje mogu da budu okidač za trovanje hranom, a svaki četvrti sadrži tragove fekalija.

Podaci su razumljivi kad se ima u vidu da čak 90 odsto mališana ispusti igračku na pod, gde se na njih lepi prljavština i bakterije. Tek svaki četvrti roditelj pere igračke nakon detetove bolesti, što znači da se klice nesmetano razvijaju, a zaprepašćuje podatak da se 20 odsto plišanih drugara nikad nije "kupalo".

Stručnjaci savetuju roditeljima da redovno peru igračke, pogotovo posle detetove bolesti jer na taj način sprečavaju širenje zaraze i među ostalim članovima porodice, piše avaz.ba.

Preporučuje se pranje na niskoj temperaturi, a osim deterdženta, nije loše koristiti i neko antibakterijsko sredstvo. Perite igračke odvojeno od odeće da biste izbegli "seljenje" bakterija s jedne na drugu stvar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 10 sledeca idi na stranu