Upis u vrtiće: Danas počinje elektronski konkurs

Konkurs za upis u beogradske vrtiće počinje sutra, a biće isključivo onlajn. Kako je gradski sekretar Slavko Gak rekao, konkurs će da traje do 15. maja.

Roditeljstvo | Tanjug |, Super žena |
Podeli
Foto: Depositphotos, HighwayStarz
Foto: Depositphotos, HighwayStarz

"Svi roditelji mogu da se snađu i onlajn konkurišu, i zato smo rok i produžili a ko ne može, neka se obrati Sekretarijatu, pa ćemo pomoći", rekao je Gak.

Dodao je da nema mesta panici, jer je i prošle godine za mesta u vrtiću oko polovina prijava bila onlajn. Objavljivanje preliminarnih lista za beogradske vrtiće on je najavio za početak juna.

Gak je rekao da ima oko 1.000 mesta više u beogradskim vrtićima nego ranijih godina, a ukupno nešto manje od 13.000 mesta.

"Kad sve ovo prođe, nastavljamo saradnju sa privatnim predškolskim ustanovama, biće mesta za svako dete", rekao je Gak i dodao da je Beograd bilizu da bude grad bez liste čekanja za prijem dece u vrtiće.

Kako je navedno u saopštenju Gradske uprave, ovde godine u 17 beogradskih predškolskih ustanova roditelji mogu konkurisati za 12.702 mesta i to 5.777 mesta u jaslenim grupama, 2.207 mesta u vrtićkim grupama i još nešto manje od 5.000 mesta za predškolce koji do sada nisu bili u sistemu.

Tokom prethodnih sedam godina, Grad Beograd je povećao broj dece sa predškolskim obrazovanjem sa nekadašnjih 45 odsto na današnjih oko 73 procenta, budući da u beogradske državne vrtiće ide oko 58.000 dece i da za još oko 20.000 dece Grad sufinansira boravak u privatnim vrtićima.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 9 sledeca idi na stranu