Bojte bojanku s detetom i opustite se: Dobra terapija za roditelja i zabava za najmlađe

Da biste kvalitetno proveli vreme sa decom u svakodnevnu rutinu ubacite - bojenje bojanki.

Četvrtak, 02.04.2020.

12:20

Izvor: B92

Bojte bojanku s detetom i opustite se: Dobra terapija za roditelja i zabava za najmlađe
Foto: depositphoto/pressmaster

Podeli:

Da biste kvalitetno proveli vreme sa decom, ali i da biste se opustili, umirili živce i oslobodili se stresa, u svakodnevnu rutinu ubacite - bojenje bojanki. Psiholozi je nazivaju novom meditacijom uma. Mališanima će to biti zanimljivo, povoljno će se odraziti na njihovu kreativnost i razvoj moždanih vijuga, a biće srećni i ispunjeni, jer nešto radite zajedno.

Vama će to i te kako prijati u ovim smutnim danima. Psiholog Majkl Foks je radio istraživanje koje je pokazalo da bojenje ima isti efekat na stanje našeg uma kao i meditacija.

"Ono nam pomaže da se izolujemo od mračnih misli i problema, bar na trenutak zaboravimo na neprijatne okolnosti i fokusom na boje i linije "otresemo" stres i ne dozvolimo mu da postane hroničan", tvrdi Foks, a prenose Novosti.rs.

"Dok budete bojili, vaš mozak će biti zdravo uposlen i tako ćete ga odbraniti od napada anksioznosti".

Ukoliko nemate bojanke, možete da ih pronađete na internetu i odštampate. Ili precrtajte na papir neke likove iz bajki, kako bi deci bilo još zanimljivije i onda možete da zajedno bojite njihove omiljene junake. Podelite flomastere i drvene bojice na "ravne časti" i prionite na posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare