Dete vam je dobilo temperaturu? Evo kome da se prvo obratite VIDEO

Halo beba je servis koji roditeljima mnogo zači, a ponajviše u sezoni virusa i gripa. Servis u regularnim okolnostima primi oko 350 poziva, dok je u prvm danima sezonskog gripa taj broj bio udvostručen.

Četvrtak, 16.04.2020.

16:34

Izvor: Super žena

Dete vam je dobilo temperaturu? Evo kome da se prvo obratite VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Ovaj servis je prva adresa na koju se roditelj obrati ako dete ima temperaturu, pošto je većina domova zdravlja pretvorena u kovid-ambulante.

Jelena Vasojević iz Savetovališta Halo beba, otkrila je za TV Prvu da deca nisu toliko pod temperaturama kao prošle godine jer su zatvoreni vrtići i škole.

"Kada se ipak javi temperatura kod deteta, roditelji nas pozovu, onda mi uzmemo detaljnu anamnezu (gde su bili, da li su poštovali propise, da li im je neko u okolini bolestan, da li dete ima još neke simptome) i onda ih upućujemo na pedijatre njihovog doma zdravlja, a pedijatri odlučuju da li treba da se obrate covid centru", kaže Jelena Vasojević.

Savet zaposlenih u ovom centru roditeljima je i da dečju ishranu učine što raznovrsnijom kako bi mališanima ojačali imunitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare