Zla dadilja: Kako decu odvojiti od računara, tableta i telefona? VIDEO

Poslednja gotovo dva meseca deca u Srbiji provela su mahom u svojim kućama, te su mnogi možda i više nego inače koristili računare, tablete i mobilne telefone.

Ponedeljak, 11.05.2020.

17:30

Izvor: B92

Zla dadilja: Kako decu odvojiti od računara, tableta i telefona? VIDEO
Foto: Printskrin TV Prva

Podeli:

Sada je došlo vreme da ih roditelji nekako odvoje od ovih naprava. O tome kako decu dvojiti od računara, tableta i mobilnih telefona, na kojima su, hteli mi to da priznamo ili ne, itekako provodili vreme tokom vanrednog stanja u emisji "150 minuta" govorila je pedagog Snežana Golić.

"Postoji mali problem deca ne čitaju knjige na internetu, čitaju lošije sadržaje. Nudi im se veoma nekontrolisani sadržaj, vrlo interesantan i ubrzan i čine realnost dosadnom i to je veliki problem", rekla je Golić.

Deca, kaže iako oponašaju roditelje, ipak više "idu za svojim vršnjačkim grupama već u uzrastu od osam, devet godina".

"Tada počinju više da oponašaju svoje vršnjake pa sve više i više. Što se tiče nas kao uzora treba im objasniti da mi preko telefona pratimo i vremensku prognozu i tražimo letovanje za našu porodicu, čitamo vesti i pratimo društvena dešavanja. To naše držanje telefona u ruci i naše su znatno drugačiji", objasnila je Glolić.

O tome kako naći balans pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.