Ispunila mu se želja: Najbrži čovek na svetu postao otac, vest objavio vrh države

Najbrži čovek svih vremena i osmostruki olimpijski pobednik, Jamajčanin Jusein Bolt, u nedelju je postao otac, kad je njegova dugogodišnja partnerka Kesi Benet rodila kćerku.

Utorak, 19.05.2020.

08:36

Izvor: Super žena

Ispunila mu se želja: Najbrži čovek na svetu postao otac, vest objavio vrh države
Foto: Getty Images,Vince Caligiuri / Stringer

Podeli:

Veselu vest je razotkrio niko drugi do premijer Jamajke Endru Holnes čestitkom na Tviteru.

"Čestitke našoj sprinterskoj legendi Juseinu Boltu i Kesi Benet na rođenju njihove devojčice", napisao je Holnes.

Svetski rekorder na 100 i 200 metara još je u martu potvrdio da par čeka rođenje devojčice putem društvenih mreža, što mu je bila želja kad je Benet ostala trudna. Bolt je jedini sprinter u istoriji koji je na olimpijskim igrama triput zaredom osvajao zlatne medalje na 100 i 200 metara. Prvi put mu je to pošlo za rukom 2008. godine u Pekingu, a potom je isto ponovio 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Žaneiru.

Karijeru je prekinuo na pragu 31. rođendana, nakon Svetskog prvenstva 2017. godine u Londonu, gde je u svojoj poslednjoj trci, štafeti 4x100 metara, povredio butni mišić i do cilja stigao uz pomoć kolega iz reprezentacije. Tako je ostao na 11 naslova svetskog prvaka, dva srebra i jednoj bronci osvojenoj na svom poslednjem SP-u u trci na 100 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.