Istraži svet uz Pčeličine ilustrovane atlase

Pčelica izdavaštvo, nakon velikog uspeha sa Mojim prvim atlasom, vratila se ovoj oblasti objavljivanjem tri nova ilustrovana atlasa za decu: Atlas sveta, Atlas svemira i Atlas životinja.

Ponedeljak, 13.07.2020.

10:29

Izvor: Super žena

Istraži svet uz Pčeličine ilustrovane atlase
Foto: Promo

Podeli:

U duhu najbolje tradicije naučne literature za decu, ova tri atlasa donose znanja iz geografije, astronomije i zoologije, tri naučnе oblasti za koje deca osnovnoškolskog uzrasta pokazuju najviše interesovanja. Sistematičnim iznošenjem informacija i vizuelno bogatim sadržajima svaki od ova tri atlasa predstavlja idealnu literaturu za radoznalce koji tek ulaze u svet ovih naučnih oblasti, ali i za one koji traže dodatne informacije o pojedinim naučnim temama. Zbog toga ovi ilustrovani atlasi imaju dva nivoa znanja: prvi dat u osnovnom tekstu, koji se kao i svaki drugi tekst čita linearno, i drugi nivo znanja koji je dat u posebno dizajniranim malim knjigama unutar atlasa. Zapravo, umetnute knjižice sadrže dodatne informacije o specifičnim temama, koje su samo pomenute u osnovnom tekstu.

Pored umetnutih knjižica sva tri atlasa poseduju rasklopive strane koje se transformišu u velike karte, što omogućava bolju preglednost i dodatni prostor za nove podatke.

Poznato je da deca ne vole statične metode usvajanja znanja. Pčeličini ilustrovani atlasi sveta, svemira i životinja svojom zanimljivom strukturom i dizajnom zagarantovano razbijaju monotoniju i nude znanja na više nivoa, tako da će istraživanje postati pravo zadovoljstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare