Pčeličin vodič kroz svet najvećih graditeljskih i arhitektonskih poduhvata

Čudesna planeta, popularna edicija Izdavačke kuće Pčelica, dobila je i svoj peti naslov - Građevine.

Ponedeljak, 07.09.2020.

11:21

Izvor: Super žena

Pčeličin vodič kroz svet najvećih graditeljskih i arhitektonskih poduhvata
Foto: Promo

Podeli:

U pitanju je ilustrovana enciklopedija, koju potpisuju Bojan Hodžić Kosorić, kao autor teksta, i Edin Durmišević, kao ilustrator.

Kao i prethodne knjige ove edicije (Misterije, Katastroe, Nepogode i Avanture), tako i najnoviji naslov Građevine na sistematičan, informativan i zanimljiv način govori o najznačajnijim graditeljskim i arhitektonskim poduhvatima čovečanstva.

U ovoj knjizi možete čitati o egipatskim piramidama, atinskom Akropolju, rimskom Koloseumu, Alhambri, Tadž Mahalu, Kipu slobode, Ajfelovom tornju i mnogim drugim jedinstvenim građevinama koje su postale simboli određenih delova sveta i istoriskih razdoblja.

Knjiga GRAĐEVINE raskošnim ilustracijama dočarava izgled tih građevina, njihove značajne arhitektonske segmente i elemente. Tekst nastoji dati osnovne činjenice o građevinama, ali se često upušta i u mistične priče i legende koje prate određene građevine. Na taj način knjiga ispunjava svoje osnovne ciljeve: da informiše i zabavi.

Iako namenjena deci i mališanima starijeg osnovnoškolskog uzrasta, ova knjiga, kao i ostale iz ove edicije, biće i te kako zanimljiva literatura i za odrasle, kao podsetnik i opšteobrazovni informator.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare