Lepo pisanje - preko potrebna knjiga za današnje mališane

Radna sveska Lepo pisanje, autorki Natali Šarić i Milanke Juzbašić, u izdanju Pčelice, predstavlja zbirku grafomotoričkih vežbi za početno pisanje, ali i konkretnih uputstava za korigovanje, uvežbavanje i usavršavanje rukopisa.

Ponedeljak, 21.09.2020.

08:59

Izvor: Super žena

Lepo pisanje - preko potrebna knjiga za današnje mališane
Foto: Promo

Podeli:

Ovu radnu svesku napisale su profesorke razredne nastave, u njoj se koristi standardizovane metode, proverene u praksi i sa dokazanim pozitivnim efektima u radu sa decom.

Danas, kada deca najpre steknu informatičku pismenost, a tek onda nauče da pišu, kada tokom školovanja i kasnije u životu više kucamo na tastaturi računara ili telefona, a sasvim retko smo u prilici da pišemo rukom, postojanje jedne ovakve knjige deluje anahrono i prevaziđeno. Međutim, situacija je sasvim suprotna – postojanje radne sveske Lepo pisanje, ne samo da je potrebno, nego nikad ranije nije bilo neophodnije. Sposobnost pisanja rukom nije samo prost mehanički proces, to je veština elementarnog obrazovanja, koja omogućava dalju nadogradnju, simboličko, vizuelno i auditivno povezivanje svih elemenata (značenja, zvuka i znaka) u jedinstveni jezički element.

Radna sveska Lepo pisanje ne samo da će deci pomoći da postignu čitak, uredan i lep rukopis, nego će ih zainteresovati i za osnovne elemente kaligrafske veštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare