Novo iz Pčelice: Knjiga sa lutkicama "Drugari iz čarobne džungle"

Posle velikog uspeha knjiga sa lutkicama MOJE MALO POZORIŠTE i SUPERHEROJI IZ ŠUME, Izdavačka kuća PČELICA nastavlja saradnju sa poznatim francuskim izdavačem knjiga za decu Auzou i objavljuje novu knjigu sa lutkicama – DRUGARI IZ ČAROBNE DŽUNGLE.

Ponedeljak, 28.09.2020.

09:34

Izvor: Super žena

Novo iz Pčelice: Knjiga sa lutkicama
Foto: Promo

Podeli:

U pitanju je predivna knjiga koju čine četiri priče u kojima su glavni junaci četiri mala drugara: tukan, jednorog, lenjivac i leopard. Ali to nije sve – ovaj komplet čine i četiri lutkice za prstiće koje na vrlo živopisan način predstavljaju četiri lika iz knjige.

Odrasla osoba stavlja lutkice na prste i, dok čita, zapravo glumi praveći različite varijacije glasa prilikom predstavljanja likova. Nakon početnog upoznavanja sa ovom tehnikom deca će i sama biti motivisana i zainteresovana da se uključe u malo pozorište. Ovakav koncept knjiga omogućava viši stepen dočaravanja situacija iz priče i uključenje deteta u sam proces čitanja, razumevanja i tumačenja. Tekst knjige je jednostavan, ali vrlo ekspresivan, pa nudi dodatno pogodan materijal za simulacije zvukova džungle. Na vizuelnom planu živopisne ilustracije dočaravaju raskoš džungle i raznolikost boja i oblika biljnog i životinjskog sveta.

Knjige sa lutkicama su pogodne kako za individualnu upotrebu kod kuće, tako i za rad sa grupom dece u vrtiću ili igraonici. Važno je napomenuti da knjiga i lutkice nisu napravljeni od recikliranih materijala niti sadrže sastojke koji bi mogli naškoditi zdravlju deteta.

Poštovani èitaoci, knjige smo podelili! Èitajte nas i dalje!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare