Tatjana Macura: "Nadoknada koju dobija porodilja ne sme da isključi nadoknadu za dete" VIDEO

Stanislava Pavlović, majka deteta sa invaliditetom ističe da se Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom promenio kada je njeno dete imalo četiri godine i da je imala bolovanje radi posebne nege deteta, a i da su primali tuđu negu i pomoć.

Roditeljstvo | Super žena |
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

"Prve četiri godine smo primali nadoknadu, a u međuvremenu se promenio zakon i morala sam da biram da li želim da do ćerkine pete godine budem na bolovanju i primam naknadu zarade ili tuđu negu i pomoć. Ja sam se opredelila za bolovanje jer sam želela da budem uz dete dok god mogu”, rekla je Pavlović za televiziju Prva.

Dodaje kako su tim zakonom pogođena mala deca, a da je život te dece nakon petog rođendana regulisan drugim zakonom, da se tuđa nega vraća nakon pete godine i da su tako diskrimisisana samo deca određenog uzrasta.

Predsednica Udruženja "Mame su zakon" Tatjana Macura objasnila je zašto jedna pomoć isključuje drugu.

"To je razlog zašto smo se obratili ustavnom sudu. Jedna nadoknada na koju porodilje imaju pravo po jednom zakonu i nadoknada na koju tehnički ima pravo dete po drugom zakonu ne mogu da isključe jedna drugu. To je ono o čemu mi govorimo od početka decembra", zaključila je Macura.

Detaljnije o ovom zakonu pogledajte u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 13 sledeca idi na stranu