Ležerna mama: Sedmoro dece jede rukama, ne kupaju se svaki dan, a uveče nije dostupna

“Svako dete ima svoju kantu u koju mu ubacim čistu odeću nakon pranja, a sami odlučuju hoće li sve složiti ili ostaviti tako da se skroz zgužva”, priča mama sedmoro dece.

Petak, 19.03.2021.

12:01

Izvor: The Mirror

Ležerna mama: Sedmoro dece jede rukama, ne kupaju se svaki dan, a uveče nije dostupna
Foto: profimedia

Podeli:

Ime ove ležerne mame je Konstans Hol, blogerka je, i često pratioce na društvenim mrežama zapanji svojim bezbrižnim pristupom roditeljstvu. Lavinu komentara izazvala je nedavnim postom u kojem kaže da svaki dan u 19.30 sati prestaje da bude mama sve do sutradan ujutru. Sve što deci treba posle toga, kaže, ako nisu životno ugroženi, mogu i sama da naprave.

“Uveče, posle pola 8, nisam više ničiji rob, postajem žena koja im je do malopre brisala guzu, a sad je na telefonu i priča sa sestrom pijuckajući vino”, rekla je.

Ako neko dete treba uveče da odvede nekud, kaže im da nije dostupna, osim ako ne odluče da sa njom podele neku tajnu ili joj priznaju nešto.

I oko higijene je prilično ležerna pa, kaže, ne tera decu da se svaki dan ili veče kupaju, ako sami ne žele.

“Taj deo večernje rutine često preskočimo. A deci najradije serviram večeru u piknik stilu - svako sedi gde želi, jede se rukama”, priznaje Hol.

Posebnu metodu ima i za slaganje dečje odeće.

“Svako dete ima svoju kantu u koju mu ubacim čistu odeću nakon pranja, a sami odlučuju hoće li sve složiti ili će ostaviti tako da se gužva”, ispričala je.

Biti dobra mama, supruga ili čovek ne znači provoditi večnost u obavljanju kućnih poslova", napisala je Hol u jednom od svojih postova, inače vrlo komentarisanih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.