Supertata: Da bi ćerka zdravije jela, on pravi likove iz crtaća FOTO

Pepa Prase, Olaf iz Frozen-a ili Minjoni, samo su neke od dekoracija koje pravi ovaj kreativni tata kako bi motivisao ćerku da jede zdraviju hranu.

Petak, 09.04.2021.

12:17

Izvor: B92

Supertata: Da bi ćerka zdravije jela, on pravi likove iz crtaća  FOTO
Foto: Ilustrativna fotografija/Profimedia

Podeli:

Do ovako kreativnog rešenja došao je kada je shvatio da je preterao sa nezdravom hranom.

Roditelji znaju da deca ne vole da jedu povrće. Ipak, jedan samohrani otac je smislio sjajan, kreativan način kako da povrće učini privlačnijim za svoju devojčicu.

Majkl Viks iz Salisburija u Engleskoj pravi predivne kreacije od zdrave hrane kako bi podstakao svoju četvorogodišnju ćerku da jede povrće, a jedna od njegovih najdražih kreacija mu je hrana dekorisana u stilu crtanog filma Frozen. Od kada Majkl primenjuje ovaj metod, njegova ćerka sa osmehom pojede svo povrće.

Majklove kreacije uključuju likove iz crtanog filma Pepa Prase, Olafa iz Frozen-a, pa čak i McDonald’s-ov "happy meal" koji je, zapravo, kamuflaža hamburgera i krompirića u voće. Od kada je obroke za svoju ćerku počeo da priprema inovativno, Majkl je primetio kako se zainteresovanost za njegove dekoracije proširila, pa sada razmišlja i tome da svoje ideje prenese u knjigu.

"Pre nekoliko godina sam postao samohrani roditelj i vremenom sam upao u neku rutinu. Najčešće sam pravio pomfrit i piletinu. Ipak, jedne noći mi je zazvonilo u ušima kada me je ćerka pitala da joj dam još pilećih nuggets-a. Shvatio sam da mi je to prešlo u naviku i morao sam to da promenim. Odatle ideja za zdravu verziju McDonald's-a. To je bilo prvo što sam dekorisao", rekao je Majkl.

Nakon toga su mu se ideje nizale i počeo je intenzivnije da razmišlja o drugim, zabavnim stvarima koje bi mogao da napravi pomoću hrane.

"Mnogo ljudi mi je reklo: "Treba napisati knjigu". Iako mislim da za to treba puno više, to je definitivno nešto što me zanima u budućnosti", rekao je Majkl.

Njegove dekoracije privukle su pažnju brojnih roditelja, a pogotovo dekoracija sa ćurećim dinosaursima i erupcijom vulkana od graška i pirea.

"Život samohranog roditelja nije lagan. Neke svoje aktivnosti jednostavno više nisam mogao da radim, jer sam morao da budem kod kuće i da ćuvam ćerku, a kuvanje mi je oduvek bila strast. Tako mi je cilj bio da nateram Silviju da jede što raznovrsnije, a ujedno sam time uspeo da pronađem nešto što mi je zaokupilo misli", zaključio je tata, piše Metro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.