Danas se obeležava Međunarodni dan babica

"Najlepši deo posla jeste kad se rodi živo i zdravo dete i kad ga stavimo majci na grudi."

Sreda, 05.05.2021.

15:50

Izvor: Super žena

Danas se obeležava Međunarodni dan babica
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Danas je izuzetno bitan dan za sve žene i muškarce koji se bave jednim od najlepših ali i najodgovornijih poslova. Svakog petog maja obeležava se Međunarodni dan babica, kada se skreće pažnja na značaj ovog zanimanja.

Doktorka Vesna Vuletić iz porodilišta KBC Dragiša Mišović kaže da ovo jeste jedan od najlepših, ali i najodgovornijih poslova.

"Najlepši deo posla jeste kad se rodi živo i zdravo dete i kad ga stavimo majci na grudi. Definitivno najsrećniji trenutak jeste kad majka zagrli svoju bebu i beba tada prestaje da plače", kaže doktorka.

Ona je naglasila da ne može svako da se bavi ovim poslom: "Volim svoj posao i ne može da ga radi neko ko ga ne voli. Postoji puno odricanja i nije lak. Tu su noćne smene, dnevne smene, praznici koje radimo".

Vesna se prisetila najsrećnijeg trenutka: "Najsrećniji momenat koji bih izdvojila jeste kad mi se rodila sestričina. Prisustvovala sam njenom rođenju i izazvalo mi je i sreću i suze."

Ceo prilog pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare