Očevi su pažljiviji prema ćerkama nego prema sinovima

Očevi više pažnje posvećuju ćerkama nego sinovima, čak i drugačije razgovaraju, otkrilo je američko istraživanje. Njihovo ponašanje i mozak su pod direktnim uticajem pola deteta

Nedelja, 25.07.2021.

09:59

Izvor: Super žena

Očevi su pažljiviji prema ćerkama nego prema sinovima
Foto: Profimedia

Podeli:

U istraživanju su učestvovala 52 oca dece u dobi od jedne do dve godine. Istraživači su posmatrali kako komuniciraju sa svojom decom i napravili su MRI snimke mozga. Otkrili su da pol deteta ima direktan uticaj na to kako će izgledati odnos s tatom.

1. Očevi s ćerkama više pevaju i plešu nego sa sinovima, sa kojima više dele malo grublje igre poput prevrtavanja, rvanja i slično.

2. Očevi više reaguju na srećna lica svojih ćerki te na neutralne izraze lica sinova.

3. Očevi čak i razgovaraju drugačije sa svojom decom. Sa sinovima koriste jezik postignuća, ali sa ćerkama više razgovaraju o osećanjima i koriste se analitičkim jezikom.

4. Istraživanje je otkrilo da su očevi angažovaniji i više reaguju na ćerke nego na sinove. Takođe, više pažnje posvećuju ćerkama i njihovoj tuzi, piše Bright Side.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.