Samohrani gej tata usvojio siroče, dečak dogurao do Olimpijskih igara FOTO

Džeri Vindl iz Floride je 2000. godine usvojio dečaka Džordana iz Kambodže. Džordan je tada bio jako mršav, ali je izrastao u snažnog mladića koji je ove godine predstavljao Ameriku na Olimpijskim igrama

Utorak, 31.08.2021.

09:29

Izvor: Super žena

Samohrani gej tata usvojio siroče, dečak dogurao do Olimpijskih igara FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Džeri je oduvek želeo da postane tata. Dugo se borio s procesom udomljavanja, a onda je jednog dana ugledao članak o životu siročadi u Kambodži. Ni trenutka nije oklevao da ih kontaktira, preduzme sve što je trebalo i uskoro je dobio vesti koje su mu promenile život.

Te 2000. godine otišao je u Pnom Pen u Kambodži, gde je upoznao svog sina, Džordana, koji je živeo u sirotištu otkad su mu umrli roditelji. Bio je neuhranjen i imao teške infekcije. Džeri ga je odveo u Floridu i odmah mu postao pravi otac.

Po povratku u SAD pred njima su se pojavile mnoge prepreke. Džordan je imao mnogo zdravstvenih problema, bio je iscrpljen i slab te je s Džerijem komunicirao putem znakovnog jezika pre nego što je naučio engleski. Tada je imao dve godine, ali samo sedam kilograma. Džeri nije znao hoće li preživeti, ali obećao mu je da će sve učiniti kako više ne bi morao da pati.Brinuo je o njemu, vodio računa o dobroj ishrani, zdravlju dečaka i stvari su krenule nabolje.

Nakon što je ojačao, Džordan je počeo da se bavi skokovima u vodu, a ubrzo je postao i profesionalac.

Njegovi olimpijski snovi počeli su da se ostvaruju kada je napunio sedam godina. U kampu je privukao pažnju Tima O'Brajena, sina poznatog trenera skokova u vodu. Džordan je ušao u poseban program i počeo da postiže svoje prve uspehe.

Ove godine je na Olimpijskim igrama u Tokiju predstavljao Sjedinjene Države, ali u srcu i Kambodžu. On je prvi skakač u vodu kambodžanskog porekla koji se takmičio na Olimpijskim igrama.

A u jednom od postova, čestitao je Dan očeva.

"Srećan Dan očeva, ćale! Uspeli smo. Uspeo sam da ti dam poklon za Dan očeva, za koji sam radio ceo život. Ali nije to impresivan deo. Ono što je impresivno jeste koliko si verovao u mene i bio uz mene sve vreme. Podrška koja je svima potrebna. Još jednom, volim te više nego išta drugo"

Džordan ima devojku, koja mu je, takođe, velika podrška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.