Roditelji trčali maraton sa šestogodišnjim sinom, ljudi im pozvali socijalnu službu

Roditelji iz Kentakijan našli su se na meti kritika korisnika društvenih mreža, jer su trčali maraton sa svojim šestogodišnjim sinom.

Četvrtak, 12.05.2022.

11:45

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Bračni par Kami i Ben Krafvord slike sa maratona objavili su na svom Instagram profilu, a od tog trenutka sve je krenul nizbrdo.

Deca koja remete red u vrtiću češće trpe nasilje u školi, pokazuje analiza

"Fizički se mučio i hteo je da sedi i uzima pauze svake tri minute", napisal su roditelji koji imaju zajednički profil na pomenutoj društvenoj mreži. "Plakao je, a mi smo se kretali veoma sporo, pa sam mu obećao da ću da mu kupim čips", dodao je.

Pitali smo mame i tate iz Srbije: Kako zaustavljate napade besa kod dece?

Pažnju javnosti privukle su objave ovog bračnog para, pa su se ubrzo javili i pratioci spomenutog Instagram profila koji su većinom bili saglasni da je ovo zlostavljanje deteta.

Bez Tiktoka, Instagrama, interneta: Kako da deci priroda bude druga kuća

"Dete izgleda tužno i iscrpljeno. Ne mogu da veruje šta sve radite za lajkove", "Ovo je zlostavljanje dece - kratko i jednostavno. Kao otac deteta, prevrće mi se želudac. Sramite se", "Vaša priča je uznemiravajuća. Previše je mlad", bili su samo neki od mnogobrojnih kritika na njihov račun.

Ubrzo nakon fotografije šestogodišnjeg sina sa čipsom, usledila je sledeća objava u kojoj su sada umešani socijalni radnici. Samo pre nekoliko dana, bračni par je postavio fotografiju.

"U petak su socijalni radnici došli u našu kuću i ispitivali su našu decu. Vođe zajednice trkača smatraju da je trčanje maratona sa decom pogrešno", napisali su oni.

Iako su ih u početku kritikovali zbog njihovog ophođenja prema šestogodišnjem sinu, situacija je malo drugačija sada. Većina pratilaca je bračnom paru Krafvord pružila reči podrške i ohrabrenja.

"Šaljem zagrljaje vama", "Žao mi je što vam se ovo dešava. Volim da pratim vašu porodicu u avanturama", "Šta? ovo je sve što ne valja sa našim sistemom", "Svaka čast, deco! Što se više žale, to ste više sigurni da radite stvari ispravno", bili su samo neki od pozitivnih komentara.

A šta kaže zakon?

Prema smernicama klinike Klivlend, deca mlađa od sedam godina trebalo bi da trče iz zabave i to od 1.5 do 3 kilometra. Deca od 8 do 12 godina mogu učestvovati u trkama do pet kilometra, a deca u starosnoj dobi od 13 do 15 godina mogu sigurno trčati 10 kilometara ili polumaraton. Deci koja su napunila 16, 17 i 18 godina preporučuje se trčanje maratona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare