Novi trend u Srbiji: Roditelji šalju decu na estetske operacije; "Devojka je imala 18 godina" VIDEO

U Srbiji vlada novi trend. Sve mlađe devojke, na insistiranje svojih roditelja, odlaze na plastične operacije i estetske zahvate, kažu stručnjaci iz ovog domena medicine. Kako dalje navode, pojedine majke i očevi smatraju da im deca nisu dovoljno lepa i teraju ih na promene.

Sreda, 13.07.2022.

10:30

Izvor: superžena/TV Prva

Novi trend u Srbiji: Roditelji šalju decu na estetske operacije;
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Tim povodom, gosti emisije "150 minuta" bili su dr Nenad Stepić, predsednik srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgju i Gordana Plemić iz udruženja "Roditelj".

"Moram da priznam da je trend da dosta mladih devojaka pribegava estetskim korekcijama. Bilo da su to neki prolazni zahvati, ili, pak, oni veći, one dolaze u vlikom broju", kaže doktor.

Kako je dalje ispričao u emisiji, dr Stepić se još uvek nije susreo sa novim trendom u Srbiji, ali je, takođe, objasnio potencijalne razloge zbog kojih roditelji šalju decu na estetski zahvat.

"Estetska korekcija više nije tabu tema. Danas je to stvar prestiža. Mislim da roditelji, zbog ubrzanog načina života, sve manje vreme posvećuju deci. Ta trka roditelja da obezbedi novac za svoju porodicu ostavlja malo prostora za decu. Taj nedostatak vremena kompenzuju poklonima, u ovom slučaju, estetskim korekcijama. Devojke danas, manje-više, liče jedna na drugu, a intervencije koje obavljam su skoro, pa iste - botoks, povećanje grudi, itd.", priča on, te dodaje da je njegova najmlađa pacijentkinja imala 18 godina.

Sa njegovim stavom saglasna je i Gordana Plemić iz udruženja "Roditelji" koja veliki deo krivice za ovakav trend prebacuje na medije.

"Danas deca podležu trendovima, a devojčice od 15 do 16 godina podležu tome. Ovaj trend 'intervencija' traje već dugi niz godina, pa je i pritisak na roditelje veći. Mora da obezbedi detetu ono što svako drugo dete ima - u ovom slučaju su to estetske korekcije", kazala je ona.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.