Praktični saveti

Uz ove savete savršeno skuvajte testeninu

Ako volite hranu i istinski uživate u njoj, onda znate da postoji i savršeno pripremljena testenina. Da biste je i sami pripremili morate znati neke osnove, a iako kuvanje testenine zvuči kao najlakši posao na svetu, verujte nam da nije tako.

Ponedeljak, 23.02.2015.

17:21

Izvor: B92

Default images
foto: thinkstock

Podeli:

Kuvanje vode

Jako je važno da proključa tačno određena količina vode, na pravoj temperaturi. Testenina zahteva više vode nego što većina misli. Budite sigurni da ste upotrebili dovoljno vode i da je na potrebnoj temperaturi pre nego u nju stavite testeninu.

Izbegavajte so

Nemojte so stavljati u ključalu vodu. Dok je u tom stanju, testenini ne treba so, nego je radije dodajte tokom kuvanja. Takođe, pripazite jer se na većinu testenina dodaje parmezan koji sadrži so.

Isperite nakon kuhanja

Jednom kad ste gotovi, isperite testeninu pod mlazom vode, kako biste zaustavili proces kuvanja. Prekuvana testenina je poslednja stvar koja vam treba.

Isprobajte različite testenine

Odaberite različite oblike i teksture testenine, zavisno od toga kakvo jelo pripremate. Od makarona i rezanaca do pužića, postoji toliko različitih vrsta da se slobodno bacite na eksperimentisanje.

izvor: magazin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare