Praktični saveti

Recepti koji su joj doneli titulu najbolje onlajn kuvarice u Evropi

Nije neskromno reći da je Miroslava Minja Bogdanovski najbolja onlajn kuvarica u Evropi, pošto je svojim radom odavno iskoračila i van granica Srbije. "Minjina Kuhinjica" je najposećeniji kulinarski sajt u Srbiji, a kuvanje, koje joj je sada i posao, uspešno kombinuje sa majčinstvom. Kako joj to uspeva pročitajte u razgovoru za naš portal.

Petak, 03.11.2017.

13:41

Izvor: B92

Recepti koji su joj doneli titulu najbolje onlajn kuvarice u Evropi
foto: Privatna arhiva

Podeli:

Ove godine Minjin blog puni 10 godina, a ona kaže da se i sama kroz deceniju blogovanja mnogo menjala neprestano učeći o aktuelnim trendovima u digitalnom svetu. Da joj je neko rekao pre deset godina da će danas imati najčitaniji kulinarski sajt u ovom delu Evrope, šta bi mu rekla?

“Ne bih mu verovala, sve bi mi delovalo kao neki san, divan ali teško ostvarljiv“, počinje Minja svoj razgovor za „Super ženu“ i dodaje da su za uspešan blog potrebni aktivnost, istrajnost i prepoznatljivost.

Tajna "Minjine Kuhinjice" je u tome što recepti nemaju tajne sastojke i objavljuju se baš onakvi kakvi zaista jesu. A najbolja povratna informacija i merilo uspeha su žene koje ta ista jela spremaju u svojim domovima.

“Sećam se mojih početaka, kada krenem da spremam po receptu koji sam videla i onda na kraju shvatim da to neće biti ni približno isto kao na slici ili da mere nisu tačne. Sećam se koliko je tada bilo razočarenja u izgubljeno vreme i protraćen novac i nikada to ne bih mogla da uradim nekom drugom.“

Budući da svakodnevno priprema nova i zanimljiva jela, logično je da to na kraju neko i pojede. Minja voli da kaže da su suprug i njeno troje dece “pokusni kunići” jer oni prvi isprobaju sve što napravi. Tek kada oni kažu da je ukusno, recept se kasnije nađe na blogu. A koje je to jelo u kojem je nenadmašna?

”Za sebe ne mislim da mi nema ravne, ali sudeći po komentarima, vole kada napravim i objavljujem recepte za torte, kolače i pogače”, priznaje.

Možda druga tajna njenog uspešnog bloga jeste i činjenica da sva jela u Minjinoj izvedbi izgledaju tako jednostavno za pripremu, što je u današnje vreme važan faktor u užurbanom životnom tempu.

”Volim da spremam brze, jednostavne i ekonomične recepte, verujem kao i svaka žena.”

Kažu da ko radi, taj i greši – da li se Minji nekada desilo da umesto soli stavi šećer ili nešto slično?

“Nije se desilo da zamenim ali da zaboravim da stavim, to da. Nekada se setim u toku pravljenja, a nekada tek kada probam. To mi se par puta desilo dok sam pripremala neka testa, tj. kiflice, pa ako su slatke onda ih ne posipam šećerom kako inače treba nego ih uvaljam kao vanilice.”

Minjine spretne ruke su do sada, verovali ili ne, pripremale hranu za najviše 300 ljudi, a kako kaže, uglavnom su to bile degustacije. Nema sumnje da je aktivna žena, pa tako i sama priznaje da liniju održava tako što sve konzumira u manjim količinama. Uveče je obavezna šetnja u vidu brzog hoda od najmanje pet kilometara.

Kaže da svaka žena treba da zna da kuva, ali i muškarac!

”Volela bih da i moji sinovi sutra nauče da kuvaju, da ne bude da znaju da skuvaju samo jaja, viršle i kafu (smeh). Sve ono što naučite u životu da radite samo može da vam pomogne, pa tako i kuvanje”, zaključuje Minja u razgovoru za portal “Super žena”.

Minja sa čitateljkama Super žene deli recept za toskansku piletinu:

*ALT

Potrebno:

  • 6 većih pečenih paprika
  • 2 pileća filea
  • 200 g kravljeg sira
  • 100 g trapista ili gaude
  • 1 veza blitve
  • začin

Priprema:

  • Svaki file isecite na 3 šnicle, a onda ih malo izlupajte tučkom za meso. Začinite po ukusu.
  • Blitvi odstranite tvrđi deo i blanširate je. Sastavite po 2-3 polovine blitve. Preko blitve stavite sitno izrendan kačkavalj, a onda i parče sira. Urolajte i tako urolano stavite na piletinu i sve zajedno ponovo urolajte. Piletinu malo premažite uljem i još malo začinite, a onda ubacite u papriku. Na isti način napravite i preostalih 5 komada.
  • Složite u podmazan pekač i pecite 1 sat na 200 °C. Zadnjih 5 minuta izvadite pekač i na svaku papriku stavite po parče kačkavalja i vratite u rernu da se istopi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare