Praktični saveti

Spremite najbolje kiflice na svetu: Evo kako, koliko dugo i na koliko stepeni treba da se peku

Prave domaćice imaju genijalne trikove za pripremu savršenih kiflica.

Utorak, 27.08.2019.

12:30

Izvor: Super žena

Spremite najbolje kiflice na svetu: Evo kako, koliko dugo i na koliko stepeni treba da se peku
Foto: Depositphotos/anmfoto

Podeli:

Prvo treba da znate kako da umesite testo za kiflice, a za to postoji mnogo recepata. Odaberite recept koji vama najviše odgovara i to u zavisnosti od namirnica kojima raspolažete.

Dobro umešeno testo obavezno treba da bude naraslo i tek tada možete od njega da pravite kiflice. Kada ste ih napravili, umotane kiflice treba da stavite u pleh na nekom rastojanju, jer će tokom pečenja udvostručiti svoju veličinu.

Nadev za kiflice može da bude i sladak i slan jer to nema nikakav uticaj na kiflice.

Rerna treba da bude zagrejana na minimum 160 ili 170 stepeni, to zavisi od rerne. Kiflice nikako ne treba da se peku na previše jakoj vatri, već da se postepeno peku, jer postoji mogućnost da iznutra, zbog nadeva, ostanu sirove, a da spolja već imaju zlatnu boju. Postepeno pečenje će vam garantovati dobar rezultat jer će kiflice ostati vazdušaste i ukusne i neće nakon pečenja splasnuti, što je znak da nisu pečene pravilno, piše Stvar ukusa.

Vreme pečenja kiflica je različito i ne može se reći tačno vreme, jer to zavisi od veličine kiflica i vrste rerne. Ako su kiflice veće, treba više vremena da se ispeku u odnosu na manje kiflice. Gledajte ih i ako su odozdo i odozgo dobile rumenu boju, to znači da su kiflice perfektno ispečene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare