Praktični saveti

Šest korisnih saveta: Evo za šta može da vam posluži tableta koju stavljate u mašinu za sudove

Tableta koja se stavlja u mašinu za pranje sudova nema samo tu svrhu. Može biti korisna i za druge stvari.

Nedelja, 09.02.2020.

16:23

Izvor: Super žena

Šest korisnih saveta: Evo za šta može da vam posluži tableta koju stavljate u mašinu za sudove
Foto: Depositphotos/Ph0neutria

Podeli:

1. Operite mašinu za veš

Čistite li ikada mašinu za veš? Većina ljudi to ne radi. Ovaj postupak sprečava loš miris, čisti mašinu i sprečava začepljenja. Trik je posebno koristan kod mašina starijih od pet godina jer im produžava vek trajanja.

2. Očistite fritezu

Čišćenje friteze je noćna mora - teško je ukloniti svu tu masnoću. Srećom, tableta za sudove je tu od velike pomoći. Ispražnjenu fritezu napunite do 3/4 toplom vodom i ubacite jednu tabletu. Uključite fritezu, ali pazite da temperatura ne pređe 90 stepeni Celzijusovih. Neka tako "krčka" 10 minuta. Savet: otvorite prozor, neugodan miris će se širiti iz friteze dok to radite. Na kraju isperite fritezu vrućom vodom.

3. Osvežite prostor

Prilično nam ide na živce kada kuća još dugo nakon kuvanja određenih jela zadrži neugodan miris. Mirisa ćete se lako rešiti uz pomoć tablete za pranje posuđa. Uzmite veći lonac, sipajte vode do visine 5-6 centimetara, ubacite tabletu i pustite da vri na niskoj temperaturi - upiće smrad i proširiti prijatan miris.

4. Smeđe mrlje

Ljubitelji crnog čaja znaju da on ostavlja smeđe mrlje na loncima, šoljicama, čašama i teško ih je skinuti. Stavite tabletu za pranje sudova u vodu dok ne provri. Kad se tableta otopi, sipajte tu tečnost u šoljice koje želite da operete. Pre toga neka ta voda stoji u tim šoljicama. Mrlje će nestati kada posle tih sat vremena operete šoljice ili drugo posuđe.

5. Žute mrlje

Žute mrlje s bele majice, poput onih ispod pazuha, vrlo su tvrdokorne. Dok perete bele stvari, u mašinu za veš ubacite jednu tabletu za pranje posuđa i uključite program koji i inače koristite. Bele će stvari ponovo biti blistavo bele - kao u reklami, prenosi 24sata.hr.

6. Zapečen lonac i plehovi

Mučite se da uklonite zagorele ostatke s lonaca i tiganja? Sipajte vodu, ubacite tabletu i pustite da vri nekoliko minuta na srednje visokoj temperaturi. Nakon toga operite lonac ili tiganj sunđerom i deterdžentom za suđe - sve ćete skinuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare