Praktični saveti

Pepito lubenice za svačiju torbu: Odnedavno ih ima i kod nas, slađe su i zdravije od običnih VIDEO

S obzirom na to da će nam usled visokih temperatura ove nedelje biti verovatno teško i sebe da nosimo na ulicama, a kamoli nešto sa pijaca, u Novom Sadu postoji rešenje.

Četvrtak, 30.07.2020.

11:35

Izvor: superžena

Pepito lubenice za svačiju torbu: Odnedavno ih ima i kod nas, slađe su i zdravije od običnih VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

Podeli:

Pepito lubenice su nove kod nas i proizvode ih samo tri gazdinstva u Srbiji, iako u svetu postoje odavno. Čak su i slađe od velikih.

"Na našim zasadima su se pojavile 2018. godine i počeli smo probno da ih proizvodimo prošle godine na 10 ari. Pošto smo videli da kupci prepoznaju kvalitet i praktičnost onda smo ove godine posadili pepitu na 1,2 hektara. Teži oko 2 kg u proseku. Jako je tanka kora izuzetno je crvena i hrskava, ima više suve materije i ima mikorsemenke koje mi ne osetimo dok unosimo u organizam. Semenke u sebi nose sve što nosi nov život, i aminokiseline, mikroelemente, makroelemente, minerale i vitamine tako da su zdravije ove lubenice od onih običnih", otkriva za TV Prvu poljoprivrednica iz Kaća Vedrana Nedeljkov.

Ove lubenice kupuju žene, ali i muškarci koje dame pošalju da za svakog člana porodice uzmu po jednu. Sada ih ima na svim pijacama u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.