Praktični saveti

Iskoristite posudu za led na 10 fenomenalnih načina

U vreme toplih dana ništa ne prija više od osvežavajućeg napitka sa komadićima leda. Ali verovatno ćete više uživati ako običan led obogatite komadima voća.

Sreda, 30.09.2020.

08:45

Izvor: stvarukusa.rs

Iskoristite posudu za led na 10 fenomenalnih načina
Foto: depositphotos/VadimVasenin

Podeli:

Tu se upotreba posudica za led ne završava. Plastični kalup možete koristiti u toku cele godine i sačuvati omiljene ukuse…

1. Začine poput majčine dušice, ruzmarina, origana i žalfije možete staviti u kalupe za led i preliti maslinovim uljem. Sledeći put kada pripremate omiljeni sos, čorbu ili gulaš, samo dodajte kockice začina.

2. Zaledite čokoladno mleko ili običnu čokoladu i dodajte svojim slatkim napicima.

3. Napravite jagode u čokoladi! U svaki kalup sipajte malo čokolade i umočite u njih jagode. Dobiđete slasnu osvežavajuću poslasticu.

4. Na ovaj način možete zalediti i hranu za bebe ako ste je prirpemili u većoj količini.

5. Napravili ste veću količinu fantastičnog paradajz sosa? Ne morate bacati osatatk, zaledite ga u kalupima za led i iskoristite ako vam zatreba kasnije.
6. U kalupe za led sipajte kafu, zaledite je i obogatite ukus ledene kafe u vrelim letnjim danima.
7. Ako vam je ostalo malo vina i plašite se da vam ne izvetri brzo, sipajte ga u posude za led i kasnije dodajte sosovima ili sangriji.

8. Zaledite voćne sokove ili komadiće voća i dodajte ih mineralnoj vodi u vrelim danima.

9. U posudama za led možete sačuvati i pileći bujon i iskoristiti ga pri pripremi raznih specijaliteta.

10. Cveće na vašoj trpezi ne mora biti samo u vazi. Zaledite pupoljke u običnoj vodi i dobićete romantične kockice leda. Koristite cveće koje je dobro oprano i nije tretirano hemikaljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare