Praktični saveti

Česte greške kod spremanja hrane: Testo za picu, mladi krompir, brokoli, piletina...

Kulinarstvo je umetnost, a jedan pogrešan potez može da pokvari bilo koje jelo, čak i u restoranima sa Mišelinovim zvezdicama. Nije važno da li ste iskusni kuvar ili sami kuvate kod kuće, svi u kuvanju mogu da pogreše.

Četvrtak, 22.04.2021.

13:59

Izvor: Birght side

Česte greške kod spremanja hrane: Testo za picu, mladi krompir, brokoli, piletina...
Foto: Profimedia

Podeli:

Ovo su tipične greške koje pravimo prilikom kuvanja nekih namirnica, objašnjava kuvarica Eliza Kros za "Bright side".

1. Testo za picu

Najbolji način da razvučete testo je rukama. Na taj način ga činite mekanim. Kada testo za piuc razvijate oklagijom, ono će se slabije dizati kada ga budete pekli.

2. Pečena piletina

Pečena piletina može da se osuši tokom spremanja. Da biste to izbegli, pokušajte da ne otvarate vrata rerne tokom pečenja. Svaki put kad to učinite, rerna gubi toplinu, vreme spremanja se produžava, a piletina zbog toga postaje presušena. Takođe, pazite da se jelo "odmori" 30 do 40 minuta.

3. Mladi krompir

Mladi krompir sadrži puno gvožđa, magnezijuma, vitamina C i B6. Da biste sačuvali sva korisna svojstva, krompir skuvajte i pecite zajedno s korom jer sadrži velik broj vitamina i minerala.

4. Piletina

Ljubitelji zdrave ishrane savetuju uklanjanje kože piletine pre kuvanja. To je zato što koža sadrži puno masnoća. Kako bi se sačuvao ukus piletine, bolje je da uklonite kožu neposredno pre nego što počnete da jedete jelo. Kada je piletina kuvana, upija deo masnoće s kože, što čini meso sočnijim i aromatičnijim.

5. Brokoli

100 g brokolija ispuniće vaše telo potrebnom dozom vitamina C. Međutim, taj vitamin se uništava u kipućoj vodi i povrće gubi svoju hranljivu vrednost. Da se to ne bi dogodilo, najbolje je da kuvate brokoli na pari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare