Praktični saveti

Kako ispeći svinjske šnicle da budu sočne

Otkrivamo kako da savršeno pripremite svinjske šnicle u vašem domu uz pomoć recepata i trikova za pripremu ovog ukusnog jela koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Četvrtak, 23.03.2023.

11:49

Autor: H. J.

Kako ispeći svinjske šnicle da budu sočne
Foto: Ilia Nesolenyi/shutterstock

Podeli:

Kako omekšati svinjske šnicle

Svinjske šnicle mogu biti ukusne, ali ako ih pripremite na pogrešan način, mogu biti tvrde i žilave. Postoji nekoliko trikova kako omekšati svinjske šnicle i učiniti ih sočnijim i ukusnijim. Jedan od načina je da ih marinirate pre pečenja. Marinada može sadržati različite sastojke poput maslinovog ulja, limuna, belog vina, soja sosa, meda i bilja. Dovoljno je marinirati šnicle 30–60 minuta pre pečenja kako bi omekšale i upile aromu začina. Drugi način je da ih kuvate u tečnosti, kao što je supa, ili da ih pokrijete folijom pre pečenja kako bi sačuvale vlagu. Takođe možete dodati malo mleka ili jogurta u smesu za pohovanje kako biste omekšali meso. Nakon što primenite ove trikove, vaše svinjske šnicle će biti mekše, ukusnije i sigurni smo da će uživanje u ovom jelu biti nezaboravno!

Za najukusnije šnicle neophodan je čekić za meso

Čekić za meso je neophodan alat u kuhinji ako želite da pripremite najukusnije svinjske šnicle. Ovo je alat koji omogućava mekšanje i stanjivanje mesa kako bi se brže ispeklo i postalo sočnije i mekše. Čekić za meso radi tako što razbija kolagen i omekšava mišićna vlakna, što rezultira mekšim mesom i boljim ukusom. Kada meso tučete čekićem, treba da ga stavite između dva komada plastične folije ili papira kako ne bi puklo. Takođe, treba da budete oprezni da ne udarate previše jako i da ne uništite teksturu mesa. Korišćenje čekića za meso može biti vremenski efikasno i učiniti vaša jela ukusnijima, pa ne oklevajte da ga isprobate i uživate u najboljim svinjskim šniclama koje ste ikada probali.

Svinjske šnicle u tiganju

Svinjske šnicle se mogu pripremiti na mnogo načina, a jedan od najpopularnijih je prženje u tiganju. Za pripremu svinjskih šnicli u tiganju potrebno je malo ulja ili putera, tiganj dovoljne veličine i, naravno, svinjske šnicle. Pre prženja, šnicle treba premazati sa obe strane brašnom, začinima i solju. Kada se tiganj zagreje, stavite šnicle i pecite ih oko pet minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-braon boju i ne budu potpuno pečene. Kako bi šnicla bila sočna, možete je posuti malo bujonom ili vinom, pa nakon toga dodati poklopac i ostaviti da se krčka dok ne bude potpuno pečena. Poslužite sa prilogom po izboru i uživajte u savršeno pripremljenim svinjskim šniclama.

Kako se pravi marinada za svinjske šnicle

Marinada je sjajan način da poboljšate ukus svinjskih šnicli. Postoji mnogo različitih recepata za marinadu, a mi vam nudimo tri ideje koje će vašim svinjskim šniclama dati potpuno novu dimenziju ukusa. Prvi recept uključuje marinadu od senfa, meda, belog luka, maslinovog ulja, soli i bibera. Drugi recept uključuje marinadu od limunovog soka, maslinovog ulja, meda, belog luka i origana. Treći recept uključuje marinadu od paradajz soka, belog vina, belog luka, maslinovog ulja i bibera. Sve ove marinade se pripremaju na sličan način, tako što se sastojci izmešaju u posudi i potom se dodaju svinjskim šniclama. Ostavite meso da se marinira najmanje jedan sat, a po mogućnosti i preko noći kako bi upilo sve arome.

Svinjske šnicle recepti

Nudimo vam dva zanimljiva recepta za pripremu svinjskih šnicli koje bi svakako trebalo da isprobate.
Prvi recept uključuje svinjske šnicle punjene kozjim sirom i suvim šljivama. Da biste napravili ovo jelo, prvo napravite "džepove" u šniclama koje ćete ispuniti kozjim sirom i suvim šljivama. Zatim ih začinite i pecite u rerni dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Drugi recept uključuje svinjske šnicle s medom i đumbirom. Šnicle najpre marinirajte u mešavini meda, đumbira, soja sosa i limunovog soka, a zatim ih pecite u tiganju dok ne dobiju zlatno-braon boju. Servirajte sa povrćem ili pirinčem.

Dinstane svinjske šnicle

Dinstane svinjske šnicle su odličan izbor ako želite da pripremite ukusan i sočan obrok. Ovo jelo se priprema na laganoj vatri, uz dodatak različitog povrća, koje mu daje bogat ukus i aromu. Da biste pripremili dinstane svinjske šnicle, prvo ih posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno. Zatim zagrejte ulje u dubokom tiganju, dodajte svinjske šnicle i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju sa svake strane. Nakon toga dodajte iseckani crni i beli luk, šargarepu, celer, paškanat i praziluk. Sve dobro promešajte i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena, uz povremeno mešanje. Kada su svinjske šnicle skoro gotove, dodajte paradajz, a po želji i belo vino ili pileći bujon. Nastavite sa kuvanjem dok se svinjske šnicle potpuno ne skupe i ne omekšaju. Dinstane svinjske šnicle su odličan izbor za ručak ili večeru, a posebno ih preporučujemo tokom hladnijih dana kada želite da se zgrejete ukusnim i hranljivim obrokom.

Mekane i sočne svinjske šnicle iz rerne

Svinjske šnicle iz rerne su jednostavan i ukusan način da uživate u ovom popularnom jelu. Pred vama se nalaze dva recepta koja će vam pomoći da pripremite mekane i sočne svinjske šnicle koje će oduševiti vašu porodicu i prijatelje.

Svinjske šnicle sa biberom i belim lukom

Uzmite svinjske šnicle i premažite ih solju, biberom i maslinovim uljem. Dodajte iseckan beli luk preko šnicli. Zagrejte rernu na 180 stepeni i stavite šnicle u posudu za pečenje. Pecite ih oko 25–30 minuta dok ne budu potpuno pečene. Izvadite šnicle iz rerne, pustite ih da odstoje nekoliko minuta, a zatim poslužite tople i uživajte u ukusu bibera i belog luka.

Svinjske šnicle sa jabukama i krompirom

Isecite krompir i jabuke na kriške i rasporedite ih u posudu za pečenje. Prelijte ih mešavinom soli, bibera i maslinovog ulja. Premažite svinjske šnicle istom mešavinom i stavite ih preko povrća u posudu za pečenje. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 30–35 minuta. Izvadite posudu iz rerne, pustite da se ohladi nekoliko minuta, a zatim poslužite tople i uživajte u ukusnoj kombinaciji mesa, krompira i jabuka. Isprobajte ove jednostavne, ali ukusne recepte za svinjske šnicle i pronađite svoj omiljeni način pripreme ovog sočnog jela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare