Lepota žene

Kakve sve opasne sastojke sadrži kozmetika

Kad biste znali šta sve sadrži kozmetika koju svakodnevno koristite, nismo sigurni da biste bezbrižno nastavili da je koristite.

Subota, 16.05.2015.

13:17

Izvor: metro-portal

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Da li ste sigurni da znate šta je u vašoj šminki?

Šminka sadrži sastojke koje reklamiraju čudesnim imenima koja nikad niste čuli, no ono što ne reklamiraju, a nazivaju još čudnijim imenima utisnutim neverovatno malim slovima na deklaracijama je prilično zanimljivo.

Bronzeri su često u upotrebi, a nismo sigurni da li ćete ga koristiti i dalje kad čujete da je u njemu - antifriz!? Propilenglikol možda zvuči nevino, no to je upravo ono što stavljamo u automobile da se ne smrznu - ipak, siguran je na koži, ali nemojte da vam dođe na usne.

Kad smo već kod usana, neki vole da koriste kozmetiku koja povećava volumen usana, a ona je prepuna - riblje kosti, kože i ljuskica.

Kad uzmete losion za negu kože, možda ćete pročitati da sadrži alfa-hidroksi kiselinu i pomisliti da to nije čudno. Neko će vam možda objasniti da ona podstiče ljuštenje spoljašnjeg sloja kože kako bi počeo rast novoga, no uz to treba da znate da se nalazi i u - sredstvima za čišćenje pločica u kupatilima.

Stoga, ili dobro čitajte šta piše na deklaraciji šminke ili zaboravite na nju ....

Izvor: metro-portal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare