Lepota žene

Koliko vremena žene provedu u sređivanju? "Uvežbane smo, mit je da to dugo traje" VIDEO

Najnovije istraživanje pokazalo je da dame dnevno provedu oko 40 minuta na sređivanje. Koliko je ženama zaista potrebno da se spreme, zbog čega se spremaju duže od muškaraca, i da li je to uopšte tako?

Petak, 29.01.2021.

18:09

Izvor: Super žena

Koliko vremena žene provedu u sređivanju?
Foto: printscreen/Prva TV

Podeli:

Iako mnogima deluje da su žene satima pred ogledalom, brojke pokazuju da dame svakodnevno potroše tačno 38 minuta u spremanju. Na šminku odlazi, kažu, 8 minuta.

"Zavisi od žene, kako voli da se šminka, ali nekih 8-10 minuta je sasvim dovoljno da nanese puder, maskaru, sjaj, eventualno obrve da nacrta, to je nekih čak možda 5-10 minuta", ističe Kristina Plavac, profesionalni šminker.

Profesionalno šminkanje za neku specijalnu priliku, ipak, može trajati i do sat vremena.

"Najvažnija je, generalno, ta priprema kože. To zavisi koliko će trajati, ukoliko neko ima akne ili neki problem sa kožom, to malo duže traje, a ukoliko neko ima čistu kožu, priprema traje kraće i proces šminkanja traje kraće", objašnjava.

Na izbor odeće odlazi 9 minuta. Ipak, u tom slučaju se verovatno nije uzelo u obzir potencijalno menjanje odevnih kombinacija u poslednji čas.

Kako Nina Stančić, asistent kostimografa kaže, oblačenje kod žena traje oko 10 minuta, mada sve zavisi od događaja koji je u pitanju.

U anketi na Zemunskom keju, mogli smo da čujemo različita mišljenja od dama kada su upitane koliko bi trebalo da traje, odnosno koliko inače traje, njihovo spremanje za neki izlazak.

"Uh, pa sat i po sigurno, a za neku specijalnu priliku mozda čak i više. Dva maksimalno u svakoj prilici", smatra jedna sugrađanka. Druga objašnjava kako je zapravo mit da se žene dugo spremaju, već da one zapravo imaju razrađenu šemu zahvaljujući kojoj sve kratko traje.

Zanima nas i vaše mišljenje. Koliko vremena provedete u "doterivanju", i da li smatrate da bi sve to moglo i brže da ide?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.