Lepota žene

Pitali smo šminkerku, pa pokušali sami: Kako da postignemo "taj besprekoran izgled" FOTO

Dnevni ili večernji izlazak kod većine žena podrazumeva izbor odgovarajuće šminke. Proces šminkanja podrazumeva upotrebu raznih šminkerskih proizvoda, uključujući rumenilo i bronzer.

Četvrtak, 14.04.2022.

14:18

Izvor: Super žena

Pitali smo šminkerku, pa pokušali sami: Kako da postignemo
Foto: Stock Unit/Shutterstock

Podeli:

Međutim, dosta žena, uključujući i nas iz redakcije Superžene, ne zna razliku između njih i vrlo često ih pogrešno koriste. Shodno tome, profesionalna šminkerka TV Prva Kristina Plavac je za portal Superžena objasnila razlike između ova dva produkta, ali i njihov značaj za celokupni izgled.

Kako je ispričala, razlika između rumenila i bronzera postoji i ona je i više nego primetna.

"Rumenilo daje prirodnu svežinu lica, dok se bronzer koristi za konturisanje lica, odnosno za isticanje, sužavanje itd. lica", pojašnjava ona.

Kristina je, takođe, naglasila da bronzer ni u kom slučaju ne možemo zameniti rumenilom i obratno, a kada smo je pitali koji proizvod je važniji za postizanje prirodnog izgleda lica, ona nam je bez sumnje odgovorila – rumenilo.

"Iz ličnog iskustva, bolje je rumenilo, upravo zbog toga što daje prirodan izgled, ali i svežinu licu. Međutim, kombinacijom rumenila i bronzera postiže se taj besprekoran izgled."

Ono što je karakteristično jeste da se, sa unapređenjem metoda šminkanja, dosta toga promenilo. Kristina je za Superženu precizno objasnila i šta.

"Bronzer se nekad nanosio svugde gde se danas nanosi hajlajter. Pa tako možemo da kažemo da je hajlajting tehnika zamenila bronzer. Iako hajlajterom danas sve češće zamenjujemo bronzer, jedno se ipak nije pomenilo – delovi lica gde ga nanosimo", ističe ona, pa dodaje da se bronzer, ali i hajlajter po pravilu nanose preko vrhova jagodica, preko čela i dužinom nosa.

"Znači, bronzer počinjemo da nanosimo od kraja uha, pa završavamo do kraja obrve. Rumenilo nanosimo po jagodicama i da bismo ga što bolje naneli, neophodno je da se nasmejemo, kako bi jagodice bile vidljivije. Na kraju priče, bronzer i puder blendujemo zajedno", kaže šminkerka naglašavajući da za nanošenje rumenila koristi kosu četku.

*ALT

Ovo što je Kristina objašnjavala našoj novinarki Jani primenjeno je i na njenom licu.

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare