Ispovest: Moj dečko voli punije devojke

Iako sam bila voljena, nisam se tako osećala. Razmišljala sam o tome šta bi se desilo da izgubim puno kilograma – da li sam osuđena na to da budem tradicionalno lepa ili nečiji fetiš?

Sreda, 30.12.2015.

10:07

Izvor: 24sata.rs

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Ono što je ironično jeste činjenica da sam svog dečka upoznala tokom svog najtanjeg meseca u životu.

Bila sam na rođendanskoj žurci kada sam videla svog budućeg dečka Brajana na drugom kraju sobe. Izgledao je poput svih onih tipova o kojima sve vreme maštaš, ali nikada ne dobiješ priliku da budeš sa njima.

Bio je vitak, imao je tamnu crnu kosu i naočare, a njegove farmerke bile su pocepane na svim najboljim mestima.

Da sam bila na svojoj najvećoj kilaži, nikada mu ne bih prišla.

Kao debela devojka, naučena sam da postoje pravilni koraci koji te vode do ljubavi: prvo smršaš, onda možeš da izlaziš sa kim god želiš. Dok ne uradiš prvu stvar, druga je nemoguća.

Ali tog dana, kada sam upoznala Brajana, provela sam prethodnu godinu polako gubeći preko 20 kilograma, uglavnom zbog toga što sam bila bez posla. Nisam kupovala mnogo hrane i slobodno vreme sam provodila džogirajući.

Osećala sam se hrabro. Obuzeo me je taj glupi osećaj hrabrosti koji iznenada dolazi jer imaš telo koje nikada nisi mislila da ćeš imati i pitaš se šta sve može da ti pođe od ruke. Odlučila sam da odem do njega i upoznam se.

Prošla su samo tri sata od trenutka kada me je poljubio, do momenta kada sam otkrila da ga uglavnom privlače veće devojke.

Ležala sam pored njega i osećala se neverovatno uspešno zbog svoje pobede. Uradila sam nemoguće. Zavela sam vitku i atraktivnu osobu.

A onda mi je Brajan rekao da nisam njegov tip.

„Volim krupnije devojke. Zapravo, veoma velike devojke“, rekao mi je smireno.

Nije ga bilo sramota. Iznenada sam shvatila da ne pokušava da me uvredi, već je u pitanju bila stvar koju je želeo da mi otkrije.

Drugim rečima, vodili smo razgovor.

Iako me u tom trenutku Brajan nije smatrao debelom, njega su privlačile debele devojke, a ja sam u suštini bila jedna od njih.

Naravno, to me nije odbilo od njega. Gotovo istog trenutka počeli smo da se zabavljamo. Bili smo nerazdvojni.

Polako sam počela da vraćam kilograme. Ne zato što me je Brajan sabotirao – bio je pun podrške za moj zdrav život. To je jednostavno bio rezultat srećne veze i pronalaženja posla.

Međutim, komplimenti prijatelja o mom izgledu počeli su da izostaju, a Brajanovi su samo stizali.

Po prvi put otkada smo bili u vezi, pogledala sam se i shvatila da se moje telo vratilo u svoje staro, debelo stanje. Brajanovi komplimenti su uskoro počeli da me bole. Svaki put kada bi mi rekao da izgledam prelepo, sve što sam čula je da izgledam debelo.

Svaki njegov kompliment pratila sam surovim mislima o sebi. Postalo mi je važnije da budem u pravu da sam debela i neprivlačna umesto da budem srećna.

Brajanovi izrazi lica polako su prelazili iz simpatije u frustraciju svaki put kada bih krenula da budem kritična prema svom izgledu.

Iako sam bila voljena, nisam se tako osećala. Razmišljala sam o tome šta bi se desilo da izgubim puno kilograma – da li sam osuđena na to da budem tradicionalno lepa ili nečiji fetiš?

Moja samokritičnost je vremenom izmorila Brajana. I on ima svoje granice, i što je još važnije, on je čovek koji me voli i smatra privlačnom. Bio je frustriran činjenicom da mora da brani svoje izbore, i to da ih brani od mene.

Vremenom sam shvatila jednu stvar. Kada si singl, mržnja prema telu je zločin bez žrtve, ako ne računaš sebe. Kada se nađeš u vezi, u pitanju je stalni referendum koji se tiče ukusa osobe sa kojom si.

Međutim, najteže mi je bilo da razumem da Brajan nije samo neko ko voli debele devojke, baš kao što ni ja nisam samo debela devojka.

I on je prošao mnoge stvari u svom životu, ali ništa od toga nije uticalo na njega. Način na koji on gleda na privlačnost je jedna od najprivlačnijih stvari u vezi sa njim. On vrlo dobro zna da njegov ukus nije po meri javnog mnjenja i uopšte ne gubi vreme na brigu o toj činjenici.

Preda mnom je dugačak put. Želim da i ja uskoro postanem podjednako uzbuđena kao što je Brajan kada me vidi u mojoj koži. Želim da mu dopustim da uživa u onome šta voli bez potrebe da to nipodaštavam.

I što je najvažnije, moram naporno da radim da zaslužim sopstvenu ljubav. Ljubav osobe koju je najteže osvojiti. Flertovaću najbolje što umem, i ponovo ću osvojiti sebe samu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.