Vaksinisale se protiv HVP virusa i nisu ni slutile ovakve posledice

Dve devojke iz Velike Britanije otkrile su svoju priču posle vakcinisanja protiv HPV. Verovale su da rade dobru stvar za sebe, a danas su paralizovane. Iako zdravstvo i istraživanja tvrde da je vakcina protiv HPV sigurna, ove dve tinejdžerke sada se gorko kaju.

Sreda, 05.04.2017.

14:41

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Rubi Šalom nije ni slutila šta će se dogoditi. Samo je želela da spreči dobijanje humanog papiloma virusa koji može da uzrokuje rak grlića materice.

Njenih osam vršnjakinja već je primilo treću dozu vakcine, pa nije strahovala. Ona se, ipak, posle uzimanja, osećala loše. Prvo je boleo stomak, osećala je mučninu.

Rubi je danas paralizovana od vrata na dole i koristi samo levu ruku.

"Moji roditelji i ja smo verovali da vakcina pomaže. Mama mi je rekla da ranije nikad nisam imala lošu reakciju. Zato sam se tako lako i upustila u sve ovo", ispričala je šesnaestogodišnja devojka.

Posle prvih tegoba otišla je u bolnicu. Malo se oporavila, vratila kući, pa je za nedelju dana bila čak pet puta kod lekara. Mesecima je patila od mučnine i umora, imala je poteškoće sa hodanjem, a krajem 2016. odjednom je ostala paralizovana.

Njena majka Nikol kaže da su joj lekari nezvanično nagovestili da je uzrok paralize vakcina, ali u kartonu piše da je do toga došlo zbog psihičkog poremećaja.

"Lekari su rekli da je vakcina uzrokovala početne probleme koji su se ovako loše završili, da mi je oslabio imunitet. Niko se ne usuđuje da drugačije objasni naš problem".

I majka dvanaestogodišnje Mie Bleski tvrdi da je njena ćerka zbog vakcine prikovana za krevet.

"Čim je primila vakcinu počela je da se oseća loše. Probudila se sa bolovima, noge su joj bile nestabilne i teško je hodala uspravno", ispričala je njena majka Đini.

Šest meseci kasnije Mia je ostala paralizovana. Lekari su u kartonu takođe napisali da je njeno psihičko stanje dovelo do paralize.

Pročitajte i:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.